Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 18:24

-A +A

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ακύρωση συνεδριάσεων λόγω κορονοϊού

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 18:24
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ακύρωση συνεδριάσεων λόγω κορονοϊού
-A +A

Σε μόλις μιάμιση ημέρα, από τις τέσσερις που αρχικά προβλεπόταν, θα περιοριστούν οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτή την εβδομάδα, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η συγκέντρωση εκατοντάδων ευρωβουλευτών στον ίδιο χώρο μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση του κορονοϊού, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν αύριο Τρίτη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επιδημία, την κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο και τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ, ωστόσο δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε ψηφοφορίες για κανένα θέμα.

Οι συνεδριάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, μετά την έκτακτη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ολομέλεια επρόκειτο αρχικά να φιλοξενηθεί στο Στρασβούργο, αλλά μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες γιατί υπήρξαν ανησυχίες ότι οι μετακινήσεις των ευρωβουλευτών, των βοηθών τους και των υπαλλήλων θα αύξαναν τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα