ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2015η
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Ευρωβουλευτής «Πρασίνων»: Καμία παραχώρηση στον Ερντογάν όσο επιτίθεται στην δημοκρατία

Ευρωβουλευτής «Πρασίνων»: Καμία παραχώρηση στον Ερντογάν όσο επιτίθεται στην δημοκρατία

«Πυρά» εναντίον του Τούρκου προέδρου τόσο σε σχέση με την υποδοχή που επιφύλαξε στην επικεφαλής της Κομισιόν κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία όσο και αναφορικά με την πολιτική που εφαρμόζει ο Τ. Ερντογάν απέναντι στις γυναίκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα  εξαπέλυσε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής με το κόμμα των Πρασίνων Χάνα Νόιμαν.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη, η 37χρονη ευρωβουλευτής χαρακτήρισε αυταρχική την στάση του Ταγίπ Ερντογάν σε μία σειρά από θέματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ξεκαθαρίζοντας πως όσο ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να επιτίθεται στη Δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις γυναίκες, η Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα κάνει υποχωρήσεις.

Αναφερόμενη στο #sofagate και στην αρνητική εντύπωση που προκάλεσε η μεταχείριση της τουρκικής ηγεσίας στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν κατά την επίσκεψή της στο προεδρικό μέγαρο μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η ευρωβουλευτής των «Πρασίνων» τόνισε πως υπάρχει πιθανότητα να έγινε εκ προθέσεως, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και τον κ. Μισέλ για την έλλειψη αντίδρασης κατά το περιστατικό.

Τέλος, σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο το κόμμα της να διατηρήσει τη σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει στο παρελθόν σχετικά με το θέμα του εμπάργκο όπλων προς τη γειτονική χώρα, η κ. Νόιμαν ανέφερε πως «αν η κατάσταση στην Τουρκία δεν αλλάξει, θα είναι σίγουρα ένα από τα κεντρικά θέματα και στις διαπραγματεύσεις για το νέο κυβερνητικό συνασπισμό».