Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 19:44

-A +A

Ευρωπαίοι Τουριστικοί Πράκτορες: Ευπρόσδεκτη η πρόταση της Κομισιόν, αλλά «ήρθε αργά»

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 19:44
Ευπρόσδεκτη η πρόταση της Κομισιόν, αλλά «ήρθε αργά»
-A +A

Οι ευρωπαίοι τουριστικοί πράκτορες χαιρετίζουν την ανακοίνωση της Κομισιόν για τα ταξίδια και τον τουρισμό, αλλά εκφράζουν τη λύπη τους για την έλλειψη φιλοδοξίας και ηγεσίας στην ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων.

Η Ένωση (ECTAA) αυτή σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «οι αρχές που τίθενται στις συστάσεις είναι πολύ αξιέπαινες, αλλά σε τι ωφελούν, αν δεν απαιτείται από τα κράτη μέλη να τις ακολουθήσουν; Τα κράτη μέλη είναι τρία βήματα μπροστά από την Επιτροπή. Η πρόταση είναι ευπρόσδεκτη, αλλά είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά».

Παράλληλα, οι τουριστικοί πράκτορες χαιρετίζουν θερμά το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Επιτροπή αναγνωρίζει την ανάγκη για καλύτερη προστασία των καταναλωτών από τυχόν πτωχεύσεις αεροπορικών εταιρειών.

Η ECTAA θα συνεργαστεί με την Επιτροπή για να εκπονηθεί μία πιο συγκεκριμένη πρόταση για την προστασία κατά της αφερεγγυότητας των αεροπορικών εταιρειών, η οποία, δεν θα ισχύει μόνο για τα voucher που εκδίδονται στο πλαίσιο του Covid-19, αλλά και για κάθε εισιτήριο που εκδίδεται από αεροπορικές εταιρείες σε περιόδους κανονικότητας.

Με φόντο τα παραπάνω, η ιστοσελίδα Politico ανέφερε σήμερα ότι αυτό που επισκιάζει τις λεπτομέρειες του σχεδίου είναι η διαπίστωση πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να κάνει ελάχιστα για δύο βασικούς παράγοντες: το απρόβλεπτο της κατάστασης με τον κορονοϊό και την ανεξαρτησία των κρατών-μελών.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα