Εύκολη αναμένεται η επικύρωση του διορισμού της Μπρινκ για την αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία

Εύκολη αναμένεται η επικύρωση του διορισμού της Μπρινκ για την αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία

Η υποψήφια του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη θέση της πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Μπρίτζετ Μπρινκ, αναμένεται ότι θα εξασφαλίσει εύκολα την επικύρωση του διορισμού της, μετά από μία ομαλή ακρόαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Η Μπρινκ είναι βετεράνος διπλωμάτης, ενώ η αναφερόμενη θέση παραμένει κενή για μία τριετία.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας πραγματοποίησε την ακρόαση της Μπρινκ μόλις δύο εβδομάδες μετά την αποστολή του διορισμού της από τον πρόεδρο Μπάιντεν, γεγονός που τονίζει την επιθυμία τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων να αποσταλεί ένα πρόσωπο στην Ουκρανία για την υποστήριξη του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με την εισβολή της Ρωσίας.

Η Μπρινκ κατάγεται από το Μίσιγκαν, ενώ μιλάει ρωσικά και επί του παρόντος είναι πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σλοβακία. Η ίδια έχει μία καριέρα 25 ετών στο διπλωματικό σώμα των ΗΠΑ και έχει εργαστεί στο Ουζμπεκιστάν και στη Γεωργία, σε αρκετές υψηλόβαθμες θέσεις στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών αλλά και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Ο διορισμός της Μπρινκ επικυρώθηκε ομόφωνα το 2019, όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ της ανέθεσε τα διπλωματικά καθήκοντά της στην Μπρατισλάβα.

Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής, δήλωσε ότι ελπίζει πως ο διορισμός της Μπρινκ θα επικυρωθεί γρήγορα. “Ο διορισμός σας... στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στον κόσμο: Συμπαραστεκόμαστε στην Ουκρανία. Ο ελεύθερος κόσμος δε θα εγκαταλείψει αυτούς που μάχονται για να τον προστατέψουν,” δήλωσε ο Μενέντεζ.

Ο γερουσιαστής Τζιμ Ρις, που είναι ο πιο υψηλόβαθμος Ρεπουμπλικάνος στην επιτροπή, δήλωσε ότι αναμένει πως ο διορισμός της Μπρινκ θα επικυρωθεί.

Αρκετοί υποψήφιοι για διορισμό σε πρεσβείες των ΗΠΑ περίμεναν για μήνες, προκειμένου ο διορισμός τους να επικυρωθεί από τη Γερουσία τα προηγούμενα χρόνια, αντανακλώντας τις βαθιές κομματικές γραμμές των πολιτικών αντιθέσεων στην Ουάσινγκτον.