Ευχαριστήρια επιστολή Κ. Ζέρβα σε Σ. Τσιόδρα για τη συμβολή του κατά του κορονοϊού

Ευχαριστήρια επιστολή Κ. Ζέρβα σε Σ. Τσιόδρα για τη συμβολή του κατά του κορονοϊού

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον καθηγητή παθολογίας- λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα, για την προσφορά του κατά την πρώτη φάση αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που επέφερε η εμφάνιση του νέου κορονοϊού, απέστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Υπό την επιστημονική σας σκέπη και τις σαφείς οδηγίες σας, η Ελλάδα κατάφερε να εξέλθει από μία ιδιαίτερα και κρίσιμη φάση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ζέρβας, στην οποία προσθέτει: «Αποδείξατε, ως επικεφαλής επιστημονικής ομάδας ότι η χώρα μας μπορεί με τρόπο ικανοποιητικό να ανταποκριθεί σε μείζονες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής καθώς δεν στερείται επιστημονικού προσωπικού και δεν υπολείπεται έναντι άλλων ανεπτυγμένων κρατών».

   Ο κ. Ζέρβας αναφέρει πως στο πρόσωπο του κ. Τσιόδρα τιμάται το σύνολο του επιστημονικού και ιατρικού κόσμου και πως η ετοιμότητα και η καθοδήγηση, σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των υγειονομικών αρχών και υπηρεσιών, συνετέλεσαν στον περιορισμό της πανδημίας και στη Θεσσαλονίκη, όπου και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού.