7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Εύβοια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι το Πευκί

Εύβοια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι το Πευκί
Eurokinissi

Με τις αναζωπυρώσεις στην παραλιακή ζώνη από την Αγία Άννα μέχρι και το Αγριοβότανο μάχονται οι πυροσβέστες στη φωτιά της Βόρειας Εύβοιας, με τα εναέρια Μέσα να κάνουν συνεχώς ρίψεις προκειμένου να τεθεί τέλος στον πύρινο εφιάλτης. Αναζωπυρώσεις σημειώνονται Αγριοβότανο, στα Ελληνικά στον Άγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά, ενώ μικρότερες υπάρχουν στην Παναγία Ντινιούς, στον οικισμό Αθηνά στο Ασμήνι, στους Γαλατσάδες, την Αβγαριά και τους Καματριάδες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ιδιαίτερα στους Καματριάδες δίνεται μεγάλη μάχη από χθες για να σταματήσουν τις φλόγες σε μια απόκρημνη περιοχή να μην προχωρήσουν μέσα στο δάσος δρυός «Τελέθριο» γιατί από κει οι φλόγες θα καταλήξουν στην Αιδηψό και τους Ωρεούς.

Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από πολύ νωρίς το πρωί πετάνε συνεχώς και τα εναέρια μέσα σε περιοχές που έχουν ανάγκη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

Την ίδια ώρα, όμως, πολλοί από τους κρουνούς στα χωριά από την Αγία Άννα μέχρι το Αγριοβότανο δεν παρέχουν πλέον νερό λόγω της βλάβης στην ηλεκτροδότηση. Γι’ αυτό δόθηκε εντολή και πριν από λίγο ένα δεξαμενόπλοιο έκανε την εμφάνισή του στην παραλία Ψαροπούλι μεταφέροντας νερό για να μπορέσει να τροφοδοτήσει τις υδροφόρες και αυτές με τη σειρά τους να γεμίσουν τα πυροσβεστικά.

Τέλος, εκατοντάδες στρατιώτες από το Στρατό και την Αεροπορία έφτασαν λίγο πριν το μεσημέρι και ήδη έχουν κατευθυνθεί σε διάφορες περιοχές για να αντιμετωπίσουν τις μικρές εστίες.