Ευ. Βενιζέλος: O Δ. Κρεμαστινός είχε πολιτική στόφα και πίστη στους στόχους που υπηρέτησε

Ευ. Βενιζέλος: O Δ. Κρεμαστινός είχε πολιτική στόφα και πίστη στους στόχους που υπηρέτησε

Το δικό του συλλυπητήριο μήνυμα με αφορμή τον θάνατο του πρώην υπουργού Υγείας έστειλε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τραγική ειρωνεία την απώλεια Δημήτρη Κρεμαστινού από τον κορονοϊό, ενώ τόνισε πως κοινός παρονομαστής τόσο στην πολιτική όσο και στην ιατρική του σταδιοδρομία ήταν ο άνθρωπος.

Αναλυτικά η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Είναι τραγική ειρωνεία να φύγει έτσι ο άνθρωπος που μας συμβούλευε, ατομικά και συλλογικά, για τα θέματα της υγείας μας. Και με τον θάνατό του όμως, μετά από τέτοια δοκιμασία στη ΜΕΘ, ο Δημήτρης Κρεμαστινός διδάσκει ιατρικά για τη σοβαρότητα της απειλής του κορωνοϊού και για την ισότητα στην ανθρώπινη μοίρα και το κοινό χρέος.  

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός εισήλθε στην πολιτική ως επιστήμονας, θεράπων ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου και έδειξε ότι έχει πολιτική στόφα, ισχυρές απόψεις, πίστη σε στόχους που υπηρέτησε. Είχε όμως πάντα την ιατρική πρώτη αγάπη και την πολιτική δεύτερη με κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο. Η σκέψη μας είναι στην Τζένη και τους δικούς του ανθρώπους.