Έτσι θα ελεγχθούν και θα σπάσουν οι αρμοί της εξουσίας
Π. Πολάκης προς Ε. Τσακαλώτο

Έτσι θα ελεγχθούν και θα σπάσουν οι αρμοί της εξουσίας

Τη χαμένη τιμή των 53+, που έχουν μετατραπεί στο αριστερό άλλοθι του Αλέξη Τσίπρα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε να ανατάξει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μέσα από μια συνέντευξη – μανιφέστο και οι προεδρικοί έβαλαν τον Παύλο Πολάκη να του απαντήσει τόσο στα σημεία που αφορούν τον Αλέξη Τσίπρα όσο και σε αυτά για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και τον έλεγχο των αρμών της Εξουσίας.

«Ευκλειδη ,εγώ δε θέλω μόνο να «διαφημίζουμε» το ηθικό πλεονέκτημα!! Τοχουμε έτσι κι αλλιώς και το αποδείξαμε! ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης προσθέτοντας πως μεταξύ άλλων θέλει «μια Τραπεζα από τις 4 να περάσει στον έλεγχο του δημοσίου»

Κυρίως όμως τονίζει πως θέλει «να φύγει ο Στουρνάρας από τη διοικηση της Τράπεζας της Ελλάδας γιατί λειτούργησε ως Πέμπτη φάλαγγα εναντίον μας τα προηγούμενα χρόνια» επαναφέροντας στο προσκήνιο τον μύχιο πόθο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάης θέλει και «να αντιστραφεί το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων (πχ των αεροδρομίων) που αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε το 15, γιατί τώρα και λόγω κορωναϊού μας ζητάνε και αποζημιώσεις από πάνω»

Και αφού κάνει αναφορές που παραπέμπουν στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει:

«Έτσι θα ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ,γιατί αλλιώς εμείς θα φωνάζουμε για ηθική και αυτοί θα κάνουν «απευθειας ανάθεση» των δις που μάζεψες με ένα μηχανισμό πρόθυμο και υπάκουο γιατί τσιμπάει κομμάτι της πίτας παρανόμως.....»

«Θέλω πολλά ,αλλά δεν θα τα πούμε όλα από εδώ..έχουμε συνέδριο μπροστά ....» είναι το μήνυμα που ΄στέλνει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος από την πλευρά του στη συνέντευξη που παραχώρησε θυμήθηκε όλα όσα έχει κατά καιρούς στηλιτεύσει η ομάδα των 53+ , και τα οποία από το 2014 όταν πρωτοεμφανίσθηκαν επαναφέρουν στον εσωτερικό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργώντας με τον τρόπο αυτό ως το απαραίτητο αριστερό άλλοθι του Αλέξη Τσίπρα.

Ως μια βαλβίδα ασφαλείας που χρησιμοποιείται για να ξεθυμαίνει ο εσωκομματικός βρασμός, που στο δρόμο για το συνέδριο του κόμματος αναμένεται να λάβει διαστάσεις. Τα θέματα που θέτει σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτούσαν άμεση τοποθέτηση από τα όργανα του κόμματος. Τόσο σε ότι αφορά το θέμα του ηθικού πλεονεκτήματος και τη ανάγκης να προσφύγουν στη δικαιοσύνη τα στελέχη που έχουν εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Νίκου Παππά.
 


Τι λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Στο… μανιφέστο του Ευκλείδη γίνεται και πάλι λόγο για την ανάγκη συλλογικών αποφάσεων και στηλιτεύεται η στροφή προς το κέντρο, παρά το γεγονός ότι στην πρόσφατη ψηφοφορία για την προσθήκη του όρου Προοδευτική Συμμαχία απέφυγε να έρθει σε αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα αποδεχόμενος τελικά τις αποφάσεις του.

«Ήταν και είναι ακατανόητη η επιχείρηση να μετατοπιστεί ιδεολογικά και προγραμματικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην κεντροαριστερά. Αδιάβαστη, εμμονική και αυτοκαταστροφική. Κανείς δεν μπορεί να την υπερασπιστεί ευθαρσώς, γίνεται με μισόλογα, με σημειολογικούς χρωματισμούς αγνοώντας τις μετατοπίσεις στο εκλογικό σώμα μετά το 2010. Όπως επίσης είναι λάθος να προκαταλαμβάνεται η γνώμη και η θέληση των συνέδρων» σημειώνει χαρακτηριστικά».

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά του Ευ. Τσακαλώτου σχετικά με τον σκοπό που δεν αγιάζει τα μέσα αλλά και τα περί παράκαμψης δημοκρατικών διαδικασιών.

Συγκεκριμένα τονίζει ότι  «από εδώ και πέρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία παράκαμψης των δημοκρατικών διαδικασιών, ότι ο σκοπός σε καμία περίπτωση δεν αγιάζει τα μέσα, ότι το ηθικό μας πλεονέκτημα είναι κάτι που πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε μέρα».