7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Έτσι βάζει... πλάτη στην πανδημία ο ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι βάζει... πλάτη στην πανδημία ο ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην «Καθημερινή» έκανε λόγο για «υγειονομικό σαμποτάζ» δείχνοντας την αξιωματική αντιπολίτευση και ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να απαντήσει μιλώντας στην προγραμματική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ όπου υποστήριξε πως το κόμμα του και ο ίδιος έβαλαν και βάζουν πλάτη στην πανδημία. Αφήνοντας στην άκρη τον στενό του συνεργάτη Π. Πολάκη και όσα υποστηρίζει το ερώτημα είναι αν και πώς στήριξαν τις προσπάθειες της πολιτείας σε ένα ζήτημα δημόσιας υγείας.

Στο πρώτο κύμα βρέθηκε στο στόχαστρο ο Δημήτρης Τσιόδρας και οι επιδημιολόγοι. Στελέχη, αρθρογράφοι και φίλα προσκείμενα ΜΜΕ βλέποντας την απήχηση που είχε στους πολίτες έσπευσαν να τον στοχοποιήσουν και να επιχειρήσουν να τον αποδομήσουν. Το τι ακολούθησε γνωστό στην πλειοψηφία των πολιτών.

Από το καλοκαίρι του 2020 ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν στους δρόμους, βλέποντας την πορεία που έπαιρνε η υπόθεση του Νίκου Παππά και τον Σεπτέμβριο κήρυττε πανστρατιά και ανένδοτο που κορυφώθηκε όταν το δεύτερο κύμα χτυπούσε την πόρτα της χώρας.

Τότε που ο Αλέξης Τσίπρας έμπαινε μπροστά για να γίνει η πορεία για την 17Ν τασσόμενος υπέρ του ΚΚΕ και του Γιάνη Βαρουφάκη και επιχειρώντας να χτίσει το λεγόμενο αντιδεξιό μέτωπο. Ήταν η ίδια εποχή που δήλωνε πως δεν υπάρχουν εμβόλια και κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι εμφανίζεται να σχεδιάζει ένα πρόγραμμα για κάτι που δεν υπάρχει, δηλαδή το εμβόλιο, πραγματοποιώντας εμπόριο ελπίδας

Όπως δεν υπήρχε και η δυνατότητα να γίνονται χιλιάδες εμβολιασμοί αφού δεν θα ξεπερνούσαν τις 25.000 ημερησίως για να φτιαχτεί το τείχος ανοσίας. Σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε ανακοινώση, δεν μετείχε έστω μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του στα προσκλητήρια για τους εμβολιασμούς

Αντιθέτως, συμμετείχε αν δεν παρότρυνε στα προσκλητήρια για πορείες και συγχρωτισμούς την ώρα που η πανδημία βρισκόταν σε πλήρη έξαρση με τους επιδημιολόγους να κρούουν διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου

Από τις πορείες και τα συλλαλητήρια για την Παιδεία μέχρι αυτά της ΑΔΕΔΥ για το εργασιακό και το 8ωρο, ένα νομοσχέδιο που δεν αφορούσε καν τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά τους συνδικαλιστές και τα κεκτημένα τους.

Μέχρι και στις πορείες για τον Κουφοντίνα έφτασε δια της νεολαίας και των στελεχών του να συμμετέχει με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με το κράτος δικαίου και την δημοκρατία που δεν εκδικείται προκειμένου να καταφέρει ο αρχιεκτελεστής της 17Ν να πάει στο σωφρονιστικό ίδρυμα που ο ίδιος επιθυμούσε.

Οι επιδημιολόγοι την ίδια στιγμή βρέθηκαν στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την πρώτη στιγμή. Μέχρι και ως εργαλεία της κυβερνητικής προπαγάνδας χαρακτηρίστηκαν.

Όταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει πως ακόμη και σήμερα εργαλειοποιούνται, ποιο είναι άραγε το μήνυμα που στέλνεται στους πολίτες; Και πως πείθονται με αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα για το χτίσιμο του τείχους της ανοσίας.

Ή πώς για παράδειγμα βάζει πλάτη ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θέτει θέμα διχασμού αναφορικά με τις διευκολύνσεις που αποφασίζονται για τους εμβολιασμένους σε μια προσπάθεια να πεισθεί μεγαλύτερος αριθμός αναποφάσιστων να προσέλθει και να εμβολιαστεί;

Κλείνοντας το μάτι σε όσους αναζητούν άλλοθι και εγείρουν τώρα ακόμη και στο διαδίκτυο θέμα «διχασμού» κατά πόσο τάσσεται κάποιος υπέρ μια προσπάθειας άμεσα συνδεδεμένης με τη δημόσια υγεία και την ίδια τη ζωή;

Και κατά πόσο κάποιος μπορεί να υποστηρίζει πως αν η ΝΔ ήταν σήμερα κυβέρνηση θα τασσόταν υπέρ των συνωμοσιών, των αρνητών και του κάθε είδους ψεκασμένου τη στιγμή που στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται ανοιχτά και επίσημα κατά των εμβολίων δηλώνοντας από το βήμα της Βουλής πως δεν θα γίνει πειραματόζωο και δεν θα κάνει εμβόλιο που δεν έχει… δοκιμαστεί;

Και όμως ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που κατηγορούσε την κυβέρνηση για διχασμό μεταξύ εμβολιασμένων και αντιεμβολιαστών έκανε λόγο για κυβέρνηση που διχάζει την ελληνική κοινωνία σημειώνοντας μάλιστα πως το πράττει διότι ως καθεστώς βλέπει το τέλος να πλησιάζει.

Τέλος, είναι σημαντικό επίσης να συνειδητοποιήσει κανείς πως το να βγαίνει μια ανακοίνωση και να γίνεται μια δήλωση που να αναφέρει πως πρέπει οι πολίτες να εμβολιαστούν θεωρώντας πως βάζει πλάτη δεν καλύπτει τα παραπάνω και ούτε φυσικά τις καταγγελίες πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα.