7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Έτοιμος να… κυλήσει τους «τροχούς της ιστορίας» δηλώνει ο Τσίπρας

Έτοιμος να… κυλήσει τους «τροχούς της ιστορίας» δηλώνει ο Τσίπρας

Κάλεσμα αντίστασης απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας να κατεβάσει στο πεζοδρόμιο τον κόσμο για τα εργασιακά ζητώντας από τα στελέχη του κόμματος «να πάρουμε θέσεις μάχης». Σηκώνοντας «παντιέρα ρόσα» κήρυξε «ανένδοτο» κατά της κυβέρνησης δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει και να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και προειδοποιώντας πως είναι έτοιμος, μαζί με την εργατική τάξη της χώρας, να κυλήσει τους...«τροχούς της ιστορίας».

Εμφανιζόμενος έτοιμος να ηγηθεί της «μάχης των μαχών», η αρχή της οποίας θα γίνει όπως έχει ανακοινωθεί στις 6 Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε εκδήλωση, στην οποία όπως έχει ανακοινωθεί συμμετέχουν εκπρόσωποι εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλουν την κυβέρνηση και ένα νομοσχέδιο που δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Δεν μπορούν να γίνουν λάστιχο οι ζωές των εργαζομένων για την αύξηση κερδών των ελίτ. Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο χωρίς δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους».

Με ρητορική της περιόδου προ του 2015 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίσθηκε αυτή τη φορά για τα εργασιακά να προετοιμάζει τον ΣΥΡΙΖΑ για επαναστατική γυμναστική σε μια ακόμη προσπάθεια να δημιουργηθούν συνθήκες «νέων πλατειών» και νέων αγανακτισμένων.

Από το Σικάγο, και το χρέος που είπε πως έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ιστορίας, αλλά και του μέλλοντος κατήγγειλε πως «υποχρεώνουν τους νέους να εργάζονται με πενιχρή αμοιβή και απαράδεκτες συνθήκες, ή να βλέπουν τα όνειρα και τη ζωή τους να λιμνάζουν στην ανεργία».

Ελίτ, εργατική τάξη, «ερπύστριες» και «οδοστρωτήρες» ξαναμπήκαν στο λεξιλόγιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σηκώνοντας παντιέρα ρόσα δήλωσε: «Θέλω λοιπόν ευθύς εξαρχής να σας πω ότι σήμερα δε σας κάλεσα απλά για να ανταλλάξουμε θέσεις αλλά για να πάρουμε θέσεις. Να πάρουμε θέσεις μάχης».

Μάλιστα αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα υποστηρίζοντας για μια ακόμη φορά πως οι αλλαγές που έχουν γίνει είχαν ως πρόσχημα την πανδημία, παραγνωρίζοντας για μια ακόμη φορά την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και το γεγονός ότι η οικονομία έμεινε κλειστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Σας κάλεσα για να πάρουμε θέσεις μάχης, για να ενώσουμε δυνάμεις, προκειμένου να υπερασπιστούμε το οχτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην καταγραφή και την πληρωμή των υπερωριών, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην κανονικότητα στην εργασία, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας» τόνισε για να σημειώσει πως «τις ζωές που δεν μπορεί να γίνουν λάστιχο, επειδή αυτό εξυπηρετεί την αύξηση των κερδών κάποιων ελίτ».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί και αυτή τη φορά να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης και ευθέως πλέον ανοίγει θέμα κινητοποιήσεων έχοντας αποτύχει ο ίδιος και το κόμμα του να προκαλέσουν αντιδράσεις επιπέδου «πλατείας Συντάγματος» το προηγούμενο διάστημα μέσα από τις καταγγελίες για αστυνομοκρατία, αλλά και τα συλλαλητήρια περί «κράτους δικαίου» με αφορμή την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα.

Η σημερινή εκδήλωση παρουσία συνδικαλιστών προσκείμενων κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την πρώτη φάση των κινήσεων που έχουν αποφασιστεί και που θα λάβουν σάρκα και οστά την προσεχή εβδομάδα. Μάλιστα έχει προαναγγελθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει μπροστά στην κινητοποίηση που έχει προαναγγείλει η ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μαΐου, ενώ με τις αναφορές περί λήψης «θέσεων μάχης» από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εμφανές ότι θα επιχειρηθεί η δημιουργία συνθηκών, που με στόχο όχι μόνο ένα νομοσχέδιο που δεν έχει ακόμη κατατεθεί αλλά και τη δημιουργία εντυπώσεων προς το εξωτερικό.

Άλλωστε συνθήκες συλλαλητηρίων και κλίματος ανασφάλειας καθιστούν αποτρεπτικό και το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών...