Έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι τη γαλλική προεδρία ο Μελανσόν

Έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι τη γαλλική προεδρία ο Μελανσόν

Ο Ζαν Λυκ Μελανσον, αρχηγός του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία», ανακοίνωσε ότι θα κατεβεί ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2022 εφόσον συγκεντρωθούν διαδικτυακά 150.000 υπογραφές υπέρ του.

«Πρέπει να ανάψει ένα φως για να μπορούν να πουν οι άνθρωποι ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, ότι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά τα πράγματα», είπε ο Μελανσόν στο κρατικό δίκτυο TF1. «Πρόθεσή μου είναι να βοηθήσουν να απελευθερωθούν τα μυαλά των πολιτών και να στρέψουν και πάλι το βλέμμα τους στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Μελανσόν, που είχε διεκδικήσει άλλες δύο φορές ανεπιτυχώς την προεδρία της χώρας, το 2012 και το 2017, ετοιμάζεται να ξεκινήσει την καμπάνια του με τη Γαλλία σε lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού  Προσπαθώντας να κεφαλαιοποιήσει τα βέλη κριτικής κατά του Μακρόν στη διαχείριση αυτών των κρίσεων ο Μελανσόν είπε ότι η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017 ο Μελανσόν ήρθε τέταρτος με 19,6% των ψήφων και τους οπαδούς του να γκρινιάζουν για την αποτυχία του να ενώσει τις δυνάμεις του με τους Σοσιαλιστές για να νικήσουν τον Μακρόν. 

AP Photo/Thibault Camus

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ