Έτοιμη για δοκιμές ιπτάμενων ταξί η Uber

Έτοιμη για δοκιμές ιπτάμενων ταξί η Uber

Το όνειρο για ιπτάμενα αυτοκίνητα χάνεται δεκαετίες πίσω, χωρίς, όμως, ποτέ να καταφέρει να βγει από το κινηματογραφικό πανί και τις σελίδες των βιβλίων και να περάσει στην πραγματικότητα. H Uber θέλει να είναι η πρώτη θα κάνει το συγκεκριμένο άλμα στις μετακινήσεις και για τον λόγο αυτό επέλεξε την τρίτη πόλη για τις δοκιμές των ιπτάμενων ταξί της, οι οποίες θα αρχίσουν μέσα στο 2020.

Έτσι, μετά το Ντάλας και το Λος Άντζελες, η Μελβούρνη της Αυστραλίας θα είναι η πόλη που θα δει στους ουρανούς τα ηλεκτρικά ταξί της Uber. Η εταιρεία εξέταζε, επίσης, ως υποψήφιες πόλεις δοκιμών το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σάο Πάολο, το Παρίσι, τη Βομβάη, το Δελχί, τη Μπανγκαλόρ, το Τόκιο και το Σίδνεϊ. Και στο τέλος κερδίζει… η Μελβούρνη, αφού σύμφωνα με την Uber η φιλική προσέγγιση των τοπικών αρχών για το riding sharing, οι μοναδικοί δημογραφικοί και γεωχωρικοί παράγοντες, κατέστησαν την πόλη ιδανική επιλογή.

Οι πρώτες δοκιμές των ηλεκτρικών ταξί κάθετης από – προσγείωσης έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέσα στο 2020, ενώ το 2023 η υπηρεσία θα προσφέρεται εμπορικά. Οι δοκιμαστικές πτήσεις στη Μελβούρνη θα περιλαμβάνουν τη μεταφορά επιβατών από το εμπορικό κέντρο Westfield στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.



 

Πρόκειται για μια απόσταση περίπου 21 χιλιομέτρων, που με… τροχοφόρο ταξί διαρκεί 25 λεπτά. Το ελικοφόρο αερόχημα της Uber υπόσχεται να την κάνει μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση πτήσεων μέσω της εφαρμογής Uber, όπως για κάθε άλλη διαδρομή, με τιμές συγκρίσιμες της υπηρεσίας UberX.

Τώρα, λίγα λόγια για το ίδιο το όχημα της Uber. Βασικά… δεν υπάρχουν αφού η Uber συνεργάζεται επί του παρόντος με διάφορες εταιρείες για το σχεδιασμό των ιπτάμενων οχημάτων της. Παράλληλα, βρίσκεται σε επαφή με τη NASA για τη δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που θα διαχειρίζεται τον στόλο των ιπτάμενων ταξί.




To μοντέλο της Hyundai για τα ιπτάμενα ταξί της Uber

H πιο «κρυσταλοποιημένη» πρόταση, πάντως, ήταν αυτή της κορεατικής Hyundai, η οποία πρότεινε στην Uber ένα ιπτάμενο ηλεκτρικό όχημα, ικανό να μεταφέρει έως πέντε επιβάτες, με ταχύτητα 290 χιλιόμετρα την ώρα, πετώντας σε ύψη μεταξύ 300 και 600 μέτρων πάνω από το έδαφος.