Λ. Μενδώνη: Ετοιμαζόμαστε για να ανοίξουν θέατρα και κινηματογράφοι το φθινόπωρο

Ετοιμαζόμαστε για να ανοίξουν θέατρα και κινηματογράφοι το φθινόπωρο

«Σειρά διαρθρωτικών αλλαγών» για να ανοίξουν θέατρα και κινηματογράφοι το φθινόπωρο προανήγγειλε η Λίνα Μενδώνη., σημειώνοντας πως «εάν δεν έχουμε κάτι δυσάρεστο, μπορεί να ανοίξουν με μέτρα, όπως για παράδειγμα με μειωμένη πληρότητα».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε πως «θέλει συστηματική οργάνωση σε είσοδο και έξοδο για να τηρηθεί η απόσταση 1,5 μέτρο, μέσα στον οποιοδήποτε κλειστό χώρο θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εισόδου νωπού αέρα και βεβαίως θα καθόμαστε πιο αραιά αλλά οικογένειες ή παρέες θα μπορούν να κάθονται δίπλα-δίπλα. Δεν είναι απλό χρειάζεται προσαρμογή».

Όπως είπε η κα Μενδώνη, «πιστεύω ότι η υπευθυνότητα που έδειξε η κοινωνία θα συνεχιστεί».

Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν αντιμετωπίστηκε διαφορετικά ο πολιτισμός από όλους τους υπόλοιπους εργασιακούς τομείς αλλά αποκαλύφθηκε μια τεράστια ποικιλομοφρία διαφορετικών εργασιακών σχέσεων».

«Από τον Μάρτιο συνεργαστήκαμε συστηματικά με το υπ. Εργασίας και το ΥΠΟΙΚ στη συνέχεια προκειμένου η περίμετρος των μέτρων να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους στον τομέα του πολιτισμού», σημείωσε η κα Μενδώνη.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» η υπουργός εξήγησε ότι έγινε ανάθεση των παραγωγών στους εποπτευόμενους φορείς. «Από εκεί και πέρα οι φορείς αυτοί συνεργάζονται με την αγορά. Από τον Οκτώβριο θα εγκαινιάσουμε μια πλατφόρμα υποψηφιοτήτων για τον θεσμό αυτό. Φέτος ο στόχος μας ήταν να δώσουμε δουλειά σε όσους ανθρώπους μπορούν να δουλέψουν και αφετέρου να διασφαλίσουμε ένα πολιτιστικό καλοκαίρι για τους πολίτες και τους τουρίστες» σημείωσε η κα Μενδώνη.