Εθελοντής AstraZeneca: Ανέβασα 39 πυρετό, είχα κόπωση και έντονο πονοκέφαλο

Εθελοντής AstraZeneca: Ανέβασα 39 πυρετό, είχα κόπωση και έντονο πονοκέφαλο

Εθελοντής που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Oξφόρδης, μιλάει πρώτη φορά για  εμπειρία του, λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», o εθελοντής παραδέχτηκε ότι εμβολιάστηκε τον περασμένο Μάιο και δεν αισθάνθηκε καλά λίγες ώρες μετά. «Εμφάνισα πυρετό, πονοκέφαλο και κόπωση», είπε συγκεκριμένα.

Ο εθελοντής αποκαλύπτει ότι υπέφερε από υψηλό πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο και κόπωση 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι είναι «πρόθυμος» να συνεχίσει αφότου ξαναρχίσουν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου μετά την προσωρινή αναστολή του εμβολίου.

Συγκεκριμένα δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό ο εθελοντής εμφάνισε 39 πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο και φοβερή κόπωση και αδυναμία.

«Ξύπνησα περίπου στις 2 το πρωί κι έτρεμα, αλλά είχα πυρετό πάνω από 39», είπε ο ίδιος και συνέχισε: «Δεν μπορούσα πραγματικά να σηκωθώ και να κινηθώ, οπότε η σύντροφός μου έπρεπε να μου φέρει παρακεταμόλη».

«Ο υψηλός πυρετός συνεχίστηκε για περίπου μια ακόμη ημέρα και απλά ένιωθα πολύ αδύναμος, βρισκόμουν σε λήθαργο, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα».

Ο εθελοντής είπε ότι ένιωθε τόσο έντονη αδιαθεσία και κούραση που το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να κοιμάται το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης μέρας μετά τον εμβολιασμό.

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών μετά τον εμβολιασμό, είχε τόσο έντονη κεφαλαλγία που δυσκολευόταν να συγκεντρωθεί, ενώ τα ρίγη επέμεναν. Πρόσθεσε επίσης ότι, τα πιο σοβαρά συμπτώματα είχαν εξαφανιστεί την τρίτη ημέρα μετά τον εμβολιασμό, ωστόσο, αλλά οι ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίστηκαν.

«Ένιωθα ακόμα αδύναμος για μερικές μέρες αν και τα συμπτώματα δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο την πρώτη μέρα, κάτι που ήταν απαίσιο», είπε.