Εθελοντές μοτοσυκλετιστές βοηθούν τα ασθενόφορα να φτάσουν στα νοσοκομεία
Ινδονησία

Εθελοντές μοτοσυκλετιστές βοηθούν τα ασθενόφορα να φτάσουν στα νοσοκομεία

Ο ινδονήσιος εθελοντής μοτοσυκλετιστής Σεμπάστιαν Ντουιγιαντόρο και η ομάδα του είναι πολύ απασχολημένοι βοηθώντας τα ασθενοφόρα να κινούνται μέσα από την έντονη κίνηση στην πόλη Ντεπόκ της Ινδονησίας για να μεταφέρουν τους ασθενείς με COVID-19 στα νοσοκομεία καθώς αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα.

Οι εθελοντές με μοτοσυκλέτες προπορεύονται κάνοντας χώρο και σταματώντας άλλα αυτοκίνητα και ακολουθούν τα ασθενοφόρα με τις σειρήνες, τα οποία μεταφέρουν ασθενείς στα νοσοκομεία ή πτώματα στα νεκροταφεία.

Ο 24χρονος Σεμπάστιαν, ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του εργάζεται στην εθελοντική ομάδα Indonesia Escorting Ambulance επί τέσσερα χρόνια, λέει ότι η ομάδα του σήμερα πραγματοποιεί καθημερινά έως και 20 διαδρομές, ενώ πριν από την τελευταία έκρηξη κρουσμάτων πραγματοποιούσε τρεις με τέσσερις καθημερινά.

Το μόνιμο επάγγελμά του είναι φρουρός ασφαλείας.

Η Ινδονησία καταγράφει περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα και πάνω από 400 θανάτους καθημερινά κατά την τελευταία εβδομάδα καθώς η περισσότερο μεταδοτική παραλλαγή του κορονοϊού, η Δέλτα, έχει επιταχύνει την αύξηση των κρουσμάτων και έχει πλήξει τον τομέα υγείας της χώρας.

Με 2,28 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 60.500 θανάτους από COVID-19 η χώρα είναι η περισσότερο πληγείσα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Την περασμένη εβδομάδα η Ινδονησία ανακοίνωσε ότι θα θέσει το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της, την Ιάβα, και το νησί-θέρετρο Μπαλί υπό αυστηρότερους περιορισμούς στις μετακινήσεις από τις 20 Ιουλίου, για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.