ΕΣΡ: Στα 35 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά τηλεοπτικές άδειες

ΕΣΡ: Στα 35 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά τηλεοπτικές άδειες

Τα 35.000.000 ευρώ όρισε το ΕΣΡ την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού για κάθε μια από τις επτά δημοπρατούμενες άδειες. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Ανεξάρτητη Αρχή ενημέρωσε σχετικά τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, κάτι που σημαίνει ότι το τελικό τίμημα αναμένεται να ξεπεράσει τα 245.000.000 ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί από τον διαγωνισμό που το Συμβούλιο της Επικρατείας όρισε ως αντισυνταγματικό.

Την είδηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης υπέγραψαν σήμερα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε μία εκ των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο το συνολικό τίμημα που προέκυψε από την δημοπρασία με βάση τον νόμο Παππά είχε φτάσει τα 246.000.000 ευρώ, τα οποία επεστράφησαν στους πλειοδότες μετά την απόφαση του ΣτΕ, η οποία «άδειασε» την προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι η δημοπρασία είχε τους εξής νικητές: ο ΣΚΑΪ διασφάλισε την πρώτη άδεια με 43,6 εκατ. ευρώ, ενώ τις άλλες τρεις κέρδισαν ακολούθως οι κ. Καλογρίτσας (52,6 εκατ. ευρώ), Κυριακού (ΑΝΤ1, 75,9 εκατ. ευρώ) και Μαρινάκης (Αλτερ Εγκο, 73,9 εκατ. ευρώ). Ο όμιλος Καλογρίτσα, υπό το βάρος αποκαλύψεων αλλά και της αδυναμίας να φέρει εγγυητική αποχώρησε, με την συγκεκριμένη άδεια να καταλήγει στη Dimera του Ιβάν Σαββίδη.

Σε κάθε περίπτωση, κατά την ίδια επιστολή η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ομόφωνα σε πρόσφατη συνεδρίασης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, με βάση τον διαγωνισμό του Νίκου Παππά. Σύμφωνα, τέλος, με τα όσα αναφέρει το ΕΣΡ το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, κάτι που βέβαια προκύπτει και από το γεγονός ότι οι άδειες ορίστηκαν σε εφτά.

Απόσπασμα της επιστολής του ΕΣΡ που δημοσιεύεται ολόκληρη στο typologies.gr




Φωτογραφία: SOOC