Εσπευσμένη αλλαγή της διοίκησης της ΕΡΤ ζητά η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων ραδιοφώνου

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 14:53
-A +A
Εσπευσμένη αλλαγή της διοίκησης της ΕΡΤ ζητά η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων ραδιοφώνου

Την εσπευσμένη αλλαγή της διοίκησης της ΕΡΤ επισημαίνει ως μόνη λύση η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων ραδιοφώνου- πολυμέσων της ΕΡΤ, Μαρία Γεωργίου, σε ανακοίνωσή της. 

Η κ. Γεωργίου κάνει λόγο για μια κατάσταση που απογοητεύει την κοινωνία που είναι ο «ιδιοκτήτης» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ προειδοποιεί για σοβαρούς κινδύνους. 

«Εδώ που φτάσαμε μόνη λύση είναι η εσπευσμένη αλλαγή της (πανταχόθεν βαλλόμενης) Διοίκησης της ΕΡΤ με ευρύτερες συναινετικές διαδικασίες από την Βουλή. Στη συνέχεια πρέπει να αλλάξει ο νόμος, να αφαιρεθεί οριστικά η αρμοδιότητα ορισμού της Διοίκησης της ΕΡΤ από τον αρμόδιο υπουργό», τονίζει χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 

«Όταν στην απόφαση της τελευταίας συνέλευσης των δημοσιογράφων αναφέραμε πως ανησυχούμε για '… τα φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, συνδιοίκησης, πολιτικών παρεμβάσεων και επιθέσεων, τα οποία μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα…' δεν περιμέναμε ότι, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, θα επιβεβαιωνόμασταν και, μάλιστα, με τόσο κραυγαλέο τρόπο.

Την κατάσταση περιέγραψαν με ακόμα πιο μελανά χρώματα στελέχη της ΕΡΤ τα οποία παραιτήθηκαν, παραγκωνίστηκαν ή απομακρύνθηκαν, τελευταία δε και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ταυτόχρονα, το θέμα έφθασε και στη Βουλή, καθώς αντιδρούν και όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, παρότι αυτό δε γίνεται πάντα με τον ενδεδειγμένο τρόπο (βλ. εμπάργκο ΝΔ). Η κατάσταση αυτή απογοητεύει την κοινωνία που είναι ο 'ιδιοκτήτης' της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Εδώ που φτάσαμε μόνη λύση είναι η εσπευσμένη αλλαγή της (πανταχόθεν βαλλόμενης) Διοίκησης της ΕΡΤ με ευρύτερες συναινετικές διαδικασίες από την Βουλή. Στη συνέχεια πρέπει να αλλάξει ο νόμος, να αφαιρεθεί οριστικά η αρμοδιότητα ορισμού της Διοίκησης της ΕΡΤ από τον αρμόδιο Υπουργό και να ανατεθεί σε ένα ευρύτερο σώμα υπό τη συναινετική εποπτεία της Βουλής». 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα