ΕΣΗΕΑ: Έχουμε καταδικάσει επανειλημμένα τη «δημοσιογραφία» που ασκεί το «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»

ΕΣΗΕΑ: Έχουμε καταδικάσει επανειλημμένα τη «δημοσιογραφία» που ασκεί το «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»

Την καταδίκη της για τη δημοσιογραφία σε εισαγωγικά, όπως την αναγράφει, που ασκεί η εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, με αφορμή πρόσφατο χυδαίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, υπενθυμίζοντας ότι συστηματικά παραβιάζει τις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως έχει επανειλημμένα καταδικάσει τη «δημοσιογραφία» που ασκεί η εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», η οποία συστηματικά παραβιάζει τις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη υπόσταση, η αγένεια, οι ύβρεις και εν τέλει η προσπάθεια εκβαρβαρισμού ουδεμία σχέση έχουν με τη σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Αντίθετα, υπηρετούν σταθερά τον εκχυδαϊσμό της δημόσιας σφαίρας και είναι εχθρός της Δημοκρατίας και της ομαλότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι  οφείλουν κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος να τηρούν όσα οι Αρχές Δεοντολογίας ορίζουν, να αποφεύγουν την στοχοποίηση και να λειτουργούν με ψυχραιμία, αντικειμενικότητα και αποστασιοποίηση. Για άλλη μία φορά ενώνουμε τη φωνή μας με την φωνή κάθε δημοκρατικού πολίτη και καταδικάζουμε κάθε τέτοιου είδους δημοσίευμα.»