Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018, 15:16

-A +A

Έσβησε μετά από πέντε μέρες η φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018, 15:16
Έσβησε μετά από πέντε μέρες η φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
-A +A

Έσβησε η φωτιά που είχε ξεσπάσει από την περασμένη Τρίτη 28 Αυγούστου στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έως σήμερα από το πλοίο έχουν ξεφορτωθεί 6 φορτηγά, 29 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 οχήματα και 14 δίκυκλα.

Το πρωί σε φορτηγάκι τον ΕΛΤΑ που είχε υποστεί καταστροφή από τη φωτιά εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για νόμιμη μεταφορά με παραλήπτη πελάτη στην Κρήτη. Πάντως οι αρμόδιες αρχές του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά ερευνούν αν πράγματι ήταν νόμιμη η μεταφορά του συγκεκριμένου όπλου.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τα άδυτα του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Καταγράφει τις προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς.

Επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν με δυσκολία να φτάσουν στο τρίτο γκαράζ, απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, στις 23:45 το βράδυ της περασμένης Τρίτης, σχεδόν δύο ώρες αφότου το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά για τα Χανιά.

Μάλιστα, το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών δεν δυσκόλεψαν μόνο οι καπνοί, αλλά και τα οχήματα που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο, τα οποία στο σύνολο ήταν 232 και έπιαναν πολύ χώρο στο γκαράζ αφήνοντας έτσι περιορισμένο χώρο στους πυροσβέστες που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το σημείο.

Όσο για τις θερμοκρασίες μέσα στο πλοίο, τα στοιχεία σοκάρουν, καθώς σύμφωνα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχαν αναπτυχθεί θερμοκρασίες ύψους 500 βαθμών Κελσίου.

Το πλοίο αφού ξεφορτωθούν όλα τα οχήματα θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από την πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματογνώμονες προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της φωτιάς.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του, ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου.

Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

  

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα