ΕΡΤ: «Βάφτισε» Μακεδονία την πΓΔΜ σε αγώνα χάντμπολ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, 19:19 - Τελευταία ενημέρωση: 22:17
-A +A
ΕΡΤ: «Βάφτισε» Μακεδονία την πΓΔΜ σε αγώνα χάντμπολ

Σε γκάφα υπέπεσε η ελληνική κρατική τηλεόραση κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος και και της αντίστοιχης της πΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, στην κάρτα του το σκορ τα Σκόπια παρουσιάζονταν ως MKD, δηλαδή Μακεδονία, γεγονός που έγινε άμεσα αντιληπτό και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Λίγο μετά το όνομα στην κάρτα άλλαξε και αναγραφόταν ως FYROM, όπως συνηθίζεται δηλαδή τα τελευταία χρόνια.

Τι απαντά η ΕΡΤ

Σε απάντηση αναρτήσεων σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και πΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ σε ανακοίνωσή στου σημειώνει ότι «η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία. Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της πΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ. Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομάδα της πΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.

Σε κάθε περίπτωση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ, «οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 22/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα