ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

Ερντογάν: Ζήτησε να γίνει σύνοδος ΕΕ - Τουρκίας το α' εξάμηνο του έτους

Ερντογάν: Ζήτησε να γίνει σύνοδος ΕΕ - Τουρκίας το α' εξάμηνο του έτους

Την πρότασή του να οργανωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου μια σύνοδος Τουρκίας -Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατύπωσε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησε τις ευρωτουρκικές σχέσεις και για Αν. Μεσόγειο.

   «Ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε την επιθυμία του να οργανωθεί μια σύνοδος Τουρκίας-ΕΕ πριν από τη λήξη της πορτογαλικής προεδρίας» ανέφερε η τουρκική προεδρία μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες. Ο Ερντογάν είπε επίσης στη Μέρκελ ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να διατηρήσει «θετικό» πνεύμα στις σχέσεις της με την ΕΕ, σημειώνεται.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά το πέρας της επικοινωνίας, η Καγκελάριος τόνισε ότι «είναι σημαντικό να επιτευχθεί πρόοδος στα διαφιλονικούμενα θέματα στο πλαίσιο του διαλόγου», ενώ επαναβεβαίωσε «την σημασία σταθερών και εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας». Όπως επισήμανε ο κ. Ζάιμπερτ, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν διμερή και διεθνή θέματα, αλλά και οι προκλήσεις της πανδημίας.

Την τηλεδιάσκεψη γνωστοποίησε και το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu, χωρίς να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των συζητήσεων.