8ος χρόνος, ημέρα 2432η
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Ερντογάν: Η σχέση μας με την Ελλάδα πρέπει να επαναξιολογηθεί

Ερντογάν: Η σχέση μας με την Ελλάδα πρέπει να επαναξιολογηθεί

Επικριτικός απέναντι στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του στην κομματική επιτροπή στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party), σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα».

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να να επαναξιολογήσουμε τις σχέσεις μας μετά τις τελευταίες δηλώσεις Μητσοτάκη».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα F-35 λέγοντας ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 24 μαχητικά, αλλά και στο χάρτη της γαλάζιας πατρίδας λέγοντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι η σημαντικότερη περιοχή της.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως «ο Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και ζήτησε από τα μέλη του Κογκρέσου να μην εγκρίνουν τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία» και παραθέτει τις δηλώσεις του Ερντογάν που χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την έγκριση της Τουρκίας στις αιτήσεις επιστροφής της Γαλλίας και της Ελλάδας στη στρατιωτική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, από την οποία είχαν αποχωρήσει.