Ερντογάν: Η Ευρώπη μετατρέπεται σε «ανοικτή» φυλακή για τους μουσουλμάνους

Ερντογάν: Η Ευρώπη μετατρέπεται σε «ανοικτή» φυλακή για τους μουσουλμάνους

Νέα επίθεση κατά της Ευρώπης και της Γαλλίας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τες ότι «στοχεύουν» τους  μουσουλμάνους, όπως πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τους Εβραίους.

«Ο ιός της ισλαμοφοβίας, ο οποίος είναι εξίσου επικίνδυνος με τον κορονοϊό, εξαπλώνεται γρήγορα, ειδικά στις ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε ο Ερντογάν σε διαγωνισμό ανάγνωσης Κορανίου στην Άγκυρα την Τετάρτη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στο κλίμα μίσους που καλλιεργήθηκε κατά των Εβραίων πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στις μέρες μας κατά των Μουσουλμάνων. Το λέω ξεκάθαρα! Δεν υπάρχει καμία διαφορά! Σε κάποιες δυτικές χώρες -με πρώτη τη Γαλλία- είναι δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος να ζεις ως μουσουλμάνος και να σου βάζουν την ετικέτα του άλλου», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν αντέδρασε επίσης στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η Γαλλία για το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Ο Ερντογάν προειδοποίησε το Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι αποτελεί «γκιλοτίνα για τη γαλλική δημοκρατία».

«Περιμένουμε από τη γαλλική κυβέρνηση να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε αμέσως από τη Γερουσία στις 12 Απριλίου. Θα ήθελα να δηλώσω ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», συνέχισε.