ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Ερντογάν: Βάση για οπλισμένα drones στα Κατεχόμενα

Ερντογάν: Βάση για οπλισμένα drones στα Κατεχόμενα

«Η Τουρκία είναι παντού και δεν περιορίζεται στα 780 χιλ. τ.χλμ. των συνόρων της» ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε νέους σημειώνοντας ότι στην «στη Βόρεια Κύπρο» η Τουρκία διαθέτει δυο αεροδρόμια, σε ένα εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν αλλαγές για να εγκατασταθούν τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 

Χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «στη Βόρεια Κύπρο (όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα) διαθέτουμε δύο αεροδρόμια. Το ένα είναι το Έρτζαν και υπάρχει κι άλλο ένα. Εκεί λοιπόν θα κάνουμε πολλές αλλαγές και με νέα ονομασία θα εγκατασταθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας»

Και συνέχισε: «Γιατί κάνουμε αυτή την κινητοποίηση; Διότι σε ενδεχόμενη επίθεση στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί» για να προσθέσει ότι για την Τουρκία δεν τίθεται θέμα χρόνου, καθώς με το που απογειωθούν τα αεροσκάφη της από τη Μερσίνη ή τα Άδανα, την επόμενη στιγμή είναι εκεί. 

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Τουρκία δεν περιορίζεται σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, για μας Τουρκία είναι παντού», λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που κάνουν βήματα στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο και στο Ιράκ.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτή τη στιγμή ο κόσμος μάς ζηλεύει και έχουν δίκιο να μας ζηλεύει».

«Αφήστε τους να ζηλεύουν. Η Κύπρος… Η νότια Κύπρος και η βόρεια Κύπρος. Γιατί ενοχλούνται; Επειδή τα πλοία μας είναι εκεί. Τις προάλλες έκανα μία δήλωση. Πρώτα ο Αλλάχ θα είμαι στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου και από την Κύπρο  θα δώσω τα απαιτούμενα μηνύματα σε όλο τον κόσμο. Για αυτό θα βρεθώ στη βόρεια Κύπρο. Επειδή τα μηνύματα που θα δώσουμε από την βόρεια Κύπρο δεν ενδιαφέρουν μόνο το νησί, αλλά όλη τη διεθνή κοινότητα και εάν εσείς δεν επιδείξετε την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια στάση, δεν θα σας λάβουν σοβαρά υπόψη», δήλωσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμα ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει 5 γεωτρύπανα και ερευνητικά πλοία και δεν έχει ανάγκη από κανέναν. «Εμείς τα έχουμε κάνει αυτά σε τόσο καλή στιγμή που καταφέραμε ταυτόχρονα να κερδίσουμε αυτά τα πλοία για τη χώρα μας. Τώρα ελπίζουμε να φέρουμε και καλά νέα, μην εκπλαγείτε εάν σύντομα ακούσετε και -πρώτα ο Αλλάχ- και τα νέα για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», είπε.