Ericsson: Προβλέπει 190 εκατ. συνδρομές 5G έως το τέλος του έτους

Ericsson: Προβλέπει 190 εκατ. συνδρομές 5G έως το τέλος του έτους

Η σουηδική εταιρεία Ericsson διπλασίασε σχεδόν την παγκόσμια πρόβλεψή της σχετικά με τις συνδρομές στα δίκτυα 5G, ανακοινώνοντας ότι αναμένει 190 εκατ. συνδρομητές, λόγω της ταχύτερης από το αναμενόμενο υιοθέτησης των δικτύων στην Κίνα.

Η κατασκευάστρια εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, που προέβλεπε 100 εκατ. συνδρομητές έως το τέλος του 2020. δήλωσε ότι πραγματοποίησε μικρές προς τα κάτω προσαρμογές για άλλα μέρη του κόσμου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Για παράδειγμα, αρκετές δημοπρατήσεις συχνοτήτων στην Ευρώπη έχουν καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να αναμένονται χαμηλότερα νούμερα συνδρομητών 5G μέσα στο επόμενο εξάμηνο» αναφέρει η διμηνιαία έκθεση της εταιρείας.

Προς τα κάτω κινήθηκαν οι προβλέψεις για τον αριθμό συνδρομητών 5G για το 2020 και το 2021 στη Βόρεια Αμερική, αλλά η πρόβλεψη για το 2025 σχετικά με την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική παραμένει σταθερή.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι αύξησε την πρόβλεψη για παγκόσμιες συνδρομές 5G σε 2,8 δισ. μέχρι το 2025, ήτοι περίπου το 30% του συνόλου των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας, από 2,6 δισ.

Η Ericsson, που βρίσκεται σε ανταγωνισμό με την κινεζική Huawei και την φινλανδική Nokia, δήλωσε ότι το 4G θα παραμείνει η κυρίαρχη τεχνολογία πρόσβασης κατά την περίοδο 2020-2025, αλλά το 2025, τα δίκτυα 5G θα εκτελούν σχεδόν τη μισή διακίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως.

Η νέα γενιά τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων θα προσφέρει πιο γρήγορες ταχύτητες και θα υποστηρίζει μια μεγαλύτερη ποικιλία συνδεόμενων συσκευών.