Εργαζόμενοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για έλεγχο της ενημέρωσης

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για έλεγχο της ενημέρωσης

Φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, πολιτικών παρεμβάσεων και συνδιοίκησης, τα οποία είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, καταγγέλλουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ. 

Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί, εξαιτίας της κυβέρνησης, η οποία υπέκυψε στον πειρασμό του ελέγχου της ενημέρωσης της ΕΡΤ

Όπως αναφέρουν, η αξιοπιστία της ΕΡΤ1 τραυματίζεται καθημερινά από χοντροκομμένες και απαρχαιωμένες λογικές, από τις πολιτικές παρεμβάσεις αλλά και τις πολιτικές επιθέσεις. Παράλληλα, η ΕΡΤ2, η ΕΡΤ3 και το δίκτυο της στην περιφέρεια εγκαταλείπονται σε αργό και σταθερό θάνατο. Ειδικά, δε, το περιφερειακό δίκτυο έχει παραδοθεί σε μια ανέμπνευστη και μίζερη γραφειοκρατική διακυβέρνηση.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αντί να ασχολείται με τα προηγούμενα και όλα τα σημαντικά διοικεί αλά παλαιά, μέσω αμφιλεγόμενων επιτροπών, μεθοδεύει αποφάσεις ή ακόμα εκβιάζει πλειοψηφίες στο Δ.Σ. της εταιρείας προκειμένου να εγκριθούν «φιλικές» παραγωγές, σημειώνουν επίσης.