Εργασία-κορονοϊός: Μειωμένο ωράριο για ένα χρόνο ακόμη συζητά η Α. Μέρκελ

Εργασία-κορονοϊός: Μειωμένο ωράριο για ένα χρόνο ακόμη συζητά η Α. Μέρκελ

«Κατ'αρχάς θετική» είναι η Άνγκελα Μέρκελ, για την παράταση της εργασίας με μειωμένο ωράριο λόγω της πανδημίας,σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. « Η κυβέρνηση συζητά αυτήν την στιγμή την ενδεχόμενη παράτασή του για ένα έτος» δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ

«Το μέτρο είχε συγκριτικά θετικές επιπτώσεις στην Γερμανία κατά την κρίση του κορονοϊού. Διατήρησε εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη διαμόρφωση του σχεδίου εφαρμογής θα είναι θέμα στην επόμενη συνάντηση των ηγετών του κυβερνητικού συνασπισμού, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου», είπε επίσης ο Στέφεν Ζάιμπερτ.  

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών και ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς τάχθηκαν το Σαββατοκύριακο υπέρ της παράτασης της παροχής του επιδόματος στους εργαζόμενους με μειωμένο ωράριο για 24 μήνες. «Η κρίση του κορονοϊού δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά τις επόμενες εβδομάδες. Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι χρειάζονται ένα σαφές μήνυμα από την κυβέρνηση: Θα είμαστε μαζί σας καθ' όλη την διάρκεια της κρίσης, έτσι ώστε κανείς να μην απολυθεί κανείς εάν δεν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πάντως ότι αυτό θα κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς όμως να δώσει ακριβή αριθμό.

Stephanie Lecocq, Pool Photo via AP