Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε λογαριασμούς Λαυρεντιάδη και Πετσίτη

Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε λογαριασμούς Λαυρεντιάδη και Πετσίτη

Παρέμβαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί για την υπόθεση ΔΕΠΑ ELFE, έχει ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών και τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων και στο εξωτερικό, των Λ. Λαυρεντιάδη, Μ. Πετσίτη, Θ. Κιτσάκο και άλλων εμπλεκόμενων προσώπων. Σημειώνεται ότι για τον ρόλο Μ. Πετσίτη διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια Αρχή. με επικεφαλής την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη. έχει ζητήσει το άνοιγμα όλων των λογαριασμών των προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ - ΕLFE και στο πλαίσιο αυτό έχουν αποσταλεί σχετικά ερωτήματα στο εξωτερικό προκειμένου να υπάρξει διερεύνηση

Υπενθυμίζεται ότι ο υπόδικος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, όπως και ο Θ. Κιτσάκος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ ερευνώνται στο πλαίσιο του χρέους των ΕlFE  προς την εταιρεία και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν. 

Η υπόθεση του Μ. Πετσίτη προέκυψε μετά τις αποκαλύψεις για τη σχέση του με την ELFE και τις υψηλές αμοιβές που ελάμβανε αλλά και τις αποκαλύψεις του Θ. Κιτσάκου σύμφωνα με τις οποίες επισκεπτόταν την ΔΕΠΑ εκπροσωπώντας «υπηρεσίες του Μεγάρου Μαξίμου».

Σημειώνεται ότι ο Μ. Πετσίτης είναι στενός φίλος του υπουργούς ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά και ήταν γνωστός ως στενός του συνεργάτης. Βρισκόταν στην Κουμουνδούρου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση και εν συνεχεία μετά το 2015 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα ο Θ. Κιτσάκος είχε δηλώσει στο liberal.gr ότι τον έβλεπε στο Μέγαρο Μαξίμου όταν το επισκεπτόταν για υπηρεσιακούς λόγους.