Έρευνα για την πρόσβαση στις παραλίες της Αν. Αττικής ζήτησε ο Στ. Κοντονής

Έρευνα για την πρόσβαση στις παραλίες της Αν. Αττικής ζήτησε ο Στ. Κοντονής

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις διόδους προς την παραλία στο Μάτι ζήτησε από την εισαγγελία Αθηνών ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετά τις διαρκείς αναφορές περί ευθυνών λόγω της άναρχης δόμησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα νομοθετικά προβλέπονται για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να καλέσει ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές οικοδομικές άδειες, αλλά και στελέχη των αρμοδίων τοπικών Πολεοδομιών προκειμένου να απαντήσουν εάν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι για αυθαίρετα κτίσματα.

Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί για να καταθέσουν ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημήτρης Κατσιγιάννης, ενώ αναμένεται να κληθεί και ο Δημήτρης Μπαλτάκος, επικεφαλής της ομάδας ΟΥΚ του Λιμενικού Σώματος.

Αύριο, Τετάρτη, θα καταθέσει η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Έως τώρα στην κ. Γνεσούλη έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, Θωμάς Ρούσης, Βαγγέλης Μπουρνούς και Ηλίας Ψινάκης, αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας Πολίτικης Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.

Η κατάθεση του κ. Ψινάκη διήρκεσε δύο ώρες, ενώ χθες κατέθεσε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news