Erdogan κατά Moody's: Υποβαθμίζετε εμάς και αναβαθμίζετε την εξαντλημένη Ελλάδα;

Erdogan κατά Moody's: Υποβαθμίζετε εμάς και αναβαθμίζετε την εξαντλημένη Ελλάδα;

Τα έβαλε και με τη Moody''s ο «Σουλτάνος». Ο οίκος αξιολόγησης... τόλμησε προχθές να υποβαθμίσει την Τουρκία πιο βαθιά στην κατηγορία junk, προκαλώντας την έκρηξη του Recep Tayyip Erdogan. Μάλιστα, ο Τ. Erdogan έφερε ως αντιπαράδειγμα την πρόσφατη αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο αξιολόγησης.

«Με ποια κριτήρια μας υποβαθμίσατε; Οι γείτονές μας είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Tayyip Erdogan, προσθέτοντας επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να παίρνει στα σοβαρά τους οίκους αξιολόγησης καθώς είναι προκατειλημμένοι με την Τουρκία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ και το Reuters.

Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα στο Ba2 καθώς ο οίκος Moody''s επικαλέστηκε την αποδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών θεσμών της, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο από το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Η υποβάθμιση της Moody''s έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Τουρκία με τουρκικά μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον Τούρκο προέδρου να αναφέρουν ότι η σχετική έκθεση της Moody''s γράφτηκε με τη βοήθεια του Fethulah Gulen.

Φωτογραφία: APImages