Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Αττική - Έως την Τρίτη η κακοκαιρία
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Αττική - Έως την Τρίτη η κακοκαιρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στην Αθήνα, με βροχές και σφοδρές καταιγίδες να πλήττουν την πρωτεύουσα. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τα βόρεια προάστια, με τις βροχοπτώσεις να είναι ιδιαίτερα έντονες σε Μαρούσι, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση και Ανω Λιόσια, ενώ παρουσιάζονται προβλήματα στην κυκλοφορία.

Επίσης, ισχυρές καταιγίδες  πλήττουν την Παλλήνη, τον Ασπρόπυργο και τον Γέρακα, ενώ το ίδιο σκηνικό εξελίσσεται και στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Από τις ισχυρές καταιγίδες, μποτιλιάρισμα έχει προκληθεί  στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία, από Ιερά Οδό μέχρι και την Λένορμαν, στην Κατεχάκη, στο ρεύμα προς Αθήνα, και στην λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού μέχρι και την συμβολή της με την Κατεχάκη. 

Την ίδια εικόνα θα αντικρίσουν οι οδηγοί στην κάθοδο της Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, αλλά και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, στον Ασπρόπυργο.

Νωρίτερα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού στο οποίο αναφέρει ότι βροχές και καταιγίδες θα χτυπήσουν τη χώρα σήμερα και αύριο, ενώ για την κακοκαιρία χάρτες έβγαλε και το Meteo δείχοντας τις περιοχές που θα χτυπηθούν περισσότερο από τις καταιγίδες και το χαλάζι.

Αναλυτικότερα:

α. Σήμερα Δευτέρα (01-06-2020), στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην Κρήτη (κυρίως στα ανατολικά).

β. Αύριο Τρίτη (02-06-2020), τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδόνια, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά της υπόλοιπης χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι τόσο στις ηπειρωτικές όσο και στις νησιωτικές περιοχές.

Μεγάλη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στο Αιγαίο, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και γενικότερα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι καταιγίδες αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.