Έρχεται το πρώτο ETF που συνδυάζει bitcoin και χρυσό

Έρχεται το πρώτο ETF που συνδυάζει bitcoin και χρυσό

Το πρώτο ETF στην ιστορία που συνδυάζει bitcoin και χρυσό έρχεται στην Ευρώπη, προσφέροντας τη διπλή προοπτική μακροπροθεσμων αποδόσεων και προστασίας από τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το πρωτοποριακό ETP, έχει στόχο να συνδυάσει «τα καλύτερα στοιχεία από τον παλιό και τον καινούριο κόσμο των οικονομικών» ποντάροντας ταυτόχρονα στη δύναμη του χρυσού να αντισταθμίζει τον κίνδυνο σε ένα χαρτοφυλάκιο και στις «εύρωστες» αποδόσεις του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος, σημείωσαν σε ανακοίνωση οι υπεύθυνοι έκδοσης.

Το προϊόν είναι γνωστό ως 21Shares ByteTree BOLD ETP (σύμβολο BOLD) και προσφέρεται μέσω του ελβετικού παρόχου crypto ETP, 21Shares, και του βρετανικού παρόχου εναλλακτικών επενδύσεων ByteTree Asset Management, οι οποίοι συνέλαβαν και την ιδέα. Το ETF έχει εισαχθεί στο ελβετικό SIX και θα παρακολουθεί έναν προσαρμοσμένο δείκτη που θα αποτελείται από bitcoin και χρυσό.

«Παραδοσιακά ο χρυσός παρείχε προστασία χαρτοφυλακίου σε πληθωριστικά περιβάλλοντα, ενώ το bitcoin είναι το ψηφιακό ισοδύναμο του χρυσού με ολοένα και μεγαλύτερη υιοθέτηση από τους επενδυτές ως διακριτή κλάση asset και μέσο διαφύλαξης πλούτου», σημείωσε ο Charlie Erith, CEO της ByteTree Asset Management. «Σε μια περίοδο ολοένα και διογκούμενο διαρθρωτικού πληθωρισμού και αυξημένου γεωπολιτικού κινδύνου, πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης ρίσκου και αποδόσεων σε ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο».