ΓΔ: 903,48 -3,60 (-0,40 %)

Τζίρος: 69,43 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2025η
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

ΓΔ: 903,48 -3,60 (-0,40 %)

Τζίρος: 69,43 εκατ. €   RT

Ρόδος: Επτά κατηγορίες κατά 48χρονου που κατέβασε την ελληνική σημαία και μαχαίρωσε αστυνομικό

Επτά κατηγορίες κατά 48χρονου που κατέβασε την ελληνική σημαία και μαχαίρωσε αστυνομικό

48χρονος ημεδαπός, που κατέβασε σήμερα το πρωί την ελληνική σημαία από τον Βωμό της Πατρίδας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μαχαίρωσε αστυνομικό στην κοιλιακή χώρα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας και εξύβριση αλλά και για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Όπως αποκάλυψε η «Δημοκρατική» ο δράστης εντοπίστηκε σήμερα στις 6:30 το πρωί να κατεβάζει την σημαία από τον Βωμό της Πατρίδας και να φεύγει από το σημείο με ένα φορτηγό αυτοκίνητο. Έπειτα, μάρτυρας ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία τον καταδίωξε και τον εντόπισε στην περιοχή της Μεσαιωνικής Πόλης.

Προσπαθώντας να διαφύγει, ο δράστης πέταξε αρχικά έναν πυροσβεστήρα στους αστυνομικούς. Όταν εκείνοι επιχείρησαν να τον συλλάβουν, ο δράστης φέρεται να μαχαίρωσε στην κοιλιά τον έναν αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν δύο πυροσβεστήρες, δύο τσεκούρια, ένα κατσαβίδι, τρία αυτοσχέδια κοντάρια κι ένα μεταλλικό δρεπάνι. Στην κατοχή του βρέθηκε η σημαία η οποία και θα παραδοθεί στην Στρατονομία της 95 ΑΔΤΕ για έπαρση.

Διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του στην Ψίνθο παρουσία δικαστικού λειτουργού και δεν προέκυψε κάτι.

Απολογούμενος ομολόγησε τις πράξεις του, τονίζοντας ότι θα αναπτύξει περαιτέρω τους ισχυρισμούς του ενώπιον του Εισαγγελέα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης έχει νοσηλευτεί το έτος 2019 στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.