Επιτροπή εξομάλυνσης: Σκοτεινή η εικόνα διαχείρισης των υποθέσεων της ΕΠΟ

Επιτροπή εξομάλυνσης: Σκοτεινή η εικόνα διαχείρισης των υποθέσεων της ΕΠΟ

Ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Βουλή με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν την δυνατότητα να τοποθετηθούν επί των άρθρων και όπως παραδέχτηκαν σχεδόν όλοι το νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης της ΕΠΟ Γιάννης Δρόσος τόνισε ότι είναι αναγκαία η τροποποίηση του άρθρου 1. Όπως μάλιστα έχει προκύψει και έχει αναφερθεί και στην έκθεση deloitte, «υπάρχει μια πολύ σκοτεινή και κακή εικόνα διαχείρισης οικονομικών και διοικητικών υποθέσεων στην ΕΠΟ. Παράλληλα υπάρχει ζημιά 13 εκατ. ευρώ, αλλά η ΕΠΟ δεν ζητάει χρήματα από το ελληνικό δημόσιο. Όπως είπε ο Γιάννης Δρόσος βρέθηκε σύστημα παρακολούθησης. Παράλληλα συστάθηκε επιτροπή στημένων παιχνιδιών.

Οσον αφορά το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ ο πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης τόνισε ότι δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να θεωρείται άλλο κράτος. Θα έχει μεν το αυτοδιοίκητο, αλλά θα εναρμονιστεί με τους νόμους της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ