Επιτροπή Δεοντολογίας: Πρόταση μομφής κατά του Κ. Μάρκου για τα «γαλλικά» στην Ολομέλεια

Επιτροπή Δεοντολογίας: Πρόταση μομφής κατά του Κ. Μάρκου για τα «γαλλικά» στην Ολομέλεια

Την άσκηση πρότασης μομφής εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μάρκου για τις χυδαίες αναφορές εναντίον του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ο. Κωνσταντινόπουλου αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Να σημειωθεί ότι υπερ της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Δημήτρη Τζανακόπουλου επιφυλάχθηκαν, μη θέλοντας έτσι να λάβουν ξεκάθαρη θέση. Τέλος, το ΚΚΕ και το Μέρα25 ναι μεν εκτίμησαν πως η συμπεριφορά ήταν απρεπής και καταδικαστέα αλλά τόνισαν ότι πειθαρχικά το θέμα έχει λήξει με την αποβολή του από την Ολομέλεια τη μέρα του συμβάντος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Μάρκου έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής όταν επιχείρησε να απαξιώσει τον κ. Κεγκέρογλου που ανέβαινε εκείνη την ώρα στο Βήμα λέγοντας του « Τι θα πει; Τα ίδια που είπε ο Πλεύρης».

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιπρόεδρου της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  φέρεται να αντέτεινε προς τον συνάδελφό του «ξέρουμε τι κάνατε στις επιτροπές» και τον κ. Μάρκου να απαντάει υβριστικά λέγοντας σας «έχει γίνει να» κάνοντας και μια απρεπή χειρονομία

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζήτησε την άμεση αποβολή του βουλευτή με την τηλεοπτική μετάδοση λόγω της έντασης να σταματά και τους βουλευτές να συνεχίζουν τις αντεγκλήσεις με κλειστές κάμερες.