Επίθεση υπουργείου Παιδείας σε πρύτανη ΠΑΜΑΚ: Μην καλείτε την αστυνομία, μην γράφετε αρλούμπες

Επίθεση υπουργείου Παιδείας σε πρύτανη ΠΑΜΑΚ: Μην καλείτε την αστυνομία, μην γράφετε αρλούμπες

Απίστευτη επίθεση εξαπέλυσε το υπουργείο Παιδείας κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Αχιλλέα Ζαπράνη, με αφορμή κείμενο που διανεμήθηκε στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών.

Ειδικότερα, κατά την τελετή υποδοχής ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ φέρεται να διένειμε, ένα κείμενο - όρκο, στον οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς ξεκινάμε τις σπουδές μας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνδράμουμε στη γνώση θα διατηρήσουμε τις αξίες του Πανεπιστημίου και θα υιοθετήσουμε τη νοοτροπία της αριστείας μέσα από τη μελέτη και την έρευνα. Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να δρούμε μέσα κι έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αξιοπρέπεια ήθος και θα συμβάλουμε στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος ποιότητας ελευθερίας δημοκρατίας αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης". "Το ερώτημα είναι πόσο δημοκρατική μπορεί να είναι η επιβολή στους φοιτητές μιας διαβεβαίωσης με την οποία μπορεί να διαφωνούν εν μέρει ή να μην την αποδέχονται, αλλά και ποιες είναι οι συνέπειες αν δεν την ασπαστούν».

Αντιδρώντας στο συγκεκριμένο κείμενο το υπουργείο Παιδείας «προτείνει» στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αχιλλέα Ζαπράνη να διαβάσει ενώπιον των φοιτητών το εξής κείμενο:

«- Δεν θα χρησιμοποιώ εμπρηστικές εκφράσεις στις συνεντεύξεις μου, μιας και η ελληνική γλώσσα διαθέτει λεξικό πλούτο ώστε να μπορώ να εκφράζομαι με ευπρέπεια.

- Δεν θα στέλνω επιστολές στους συναδέλφους μου πρυτάνεις που με γελοιοποιούν, μιας και η αυτογελοιοποίησή μου αντανακλάται και στο Πανεπιστήμιό μου.

- Δεν θα διδάσκω σε εννέα μεταπτυχιακά, μιας και δεν είναι σωστό να διπλασιάζω τον μισθό μου σε βάρος νέων επιστημόνων.

- Δεν θα απειλώ ότι θα κλείσω τα μεταπτυχιακά προγράμματα, μιας και η ίδρυση και λειτουργία τους δεν εξαρτάται από εμένα προσωπικά αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών.

- Δεν θα καλώ κάθε λίγο την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, μιας και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές.

- Και τέλος, δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω, μιας και η αρλουμπολογία πρέπει να έχει όρια».