Επίθεση Τραμπ κατά του Ιδρύματος Ρόναλντ Ρήγκαν

Επίθεση Τραμπ κατά του Ιδρύματος Ρόναλντ Ρήγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε κατά του ιδρύματος και του ινστιτούτου Ρόναλντ Ρήγκαν με αφορμή μια ανακοίνωση η οποία ζητούσε από την καμπάνια επανεκλογής του προέδρου να μην χρησιμοποιεί το όνομα Ρήγκαν για τις ανάγκες χρηματοδότησης.Ο Τραμπ επιτέθηκε μέσω Twitter τόσο κατά του ιδρύματος όσο και κατά του δικτύου Fox News γράφοντας "Οπότε η Washington Post ελέγχει το ίδρυμα Ρήγκαν και ο Πολ Ράιαν είναι στο διοικητικό συμβούλιο του Fox, που είναι άθλιο. Δεν πειράζει, θα κερδίσουμε όπως και να έχει". 

Ο Τραμπ αναπαρήγαγε ένα tweet σύμφωνα με το οποίο το επιτελικό στέλεχος της Washington Post, Φρεντερίκ Ράιαν Τζούνιορ έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος Ρήγκαν.

Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα και το Ινστιτούτο Ρόναλντ Ρήγκαν με επιστολή του προς την καμπάνια επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ και την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων ζητούσε να μην γίνεται χρήση του ονόματος του τέως προέδρου των ΗΠΑ για "κερδοσκοπικούς λόγους".

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, η καμπάνια Τραμπ ανάφερε στους συμμετέχοντες σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων την περασμένη εβδομάδα ότι "Με δωρεάν άνω των 45 δολαρίων θα έπαιρναν δύο χρυσά νομίσματα με τις όψεις του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρόναλντ Ρήγκαν".

Η Μέλισσα Γκιλερ υπεύθυνη μάρκετινγκ του ιδρύματος δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post "Έχουμε τα πλήρη δικαιώματα χρήσης του ονόματος Ρήγκαν. Τα νομίσματα που δόθηκαν με την όψη του τέως προέδρου δεν είχαν την συγκατάθεση μας. Έχουμε ζητήσει από τους νομικούς μας συμβούλους να ελέγξουν το ζήτημα περαιτέρω".

AP Photo/Manuel Balce Ceneta