Επίθεση της Ραχήλ Μακρή σε σχολείο του Ρεθύμνου για ένα ημερολόγιο

Επίθεση της Ραχήλ Μακρή σε σχολείο του Ρεθύμνου για ένα ημερολόγιο

Με απίστευτες εκφράσεις, η πρώην βουλευτής επιτέθηκε στο 3ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου, για το σχολικό ημερολόγιο που εξέδωσε για το 2019, επειδή σε αυτό υπάρχει αναπαράσταση της καθημερινότητας στην πόλη από την Οθωμανική περίοδο.

Συγκεκριμένα η Ραχήλ Μακρή, σε ανάρτησή της στο Facebook, είχε επιτεθεί στο σχολείο για τα σκίτσα που επελέγησαν για το ημερολόγιο, γράφοντας, «Συγχαρητήρια την επόμενη φορά να ζητήσετε συγνώμη από τους Τούρκους που κάποιοι ξυπόλητοι γέροι του Μόρια λευτέρωσαν τα παιδιά σας. Να φορέσετε τσαντόρ και στα τέσσερα ραγιάδες. Αι σιχτίρια πια».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου η κ. Μακρή επανήλθε και μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα», έκανε λόγο για Εθνομηδενιστές και ζήτησε να κατονομαστούν.

«Να σας πω ότι δεν επιτίθεμαι σε παιδιά και σε σχολεία, άλλοι είναι που κρύβονται πίσω από την έκδοση αυτού του κατάπτυστου ημερολογίου, θέλω να πιστεύω ότι άλλοι είναι αυτοί που το εξέδωσαν», ανέφερε. 

Όπως είπε θέλουν να περάσουν ύπουλα κάποια μηνύματα.

«Απαιτώ να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι που επέλεξαν αυτό για ένα σχολικό ημερολόγιο σε μια στιγμή που η νεολαίο ξανασκοτώνεται ενάντια στην απόφαση για το Μακεδονικό», αναφέρει.

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αναρτήσεις της, η κυρία Μακρή είπε, «εντύπωση προκαλεί το μένος και οι ύβρις του δημάρχου και άλλων φορέων που δεν έχουν απαντήσει πώς εμπλέκονται σε ένα σχολικό ημερολόγιο».

Η κυρία Μακρή είπε ότι θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας. 

Νωρίτερα είχε απαντήσει και μέσω Facebook στις αντιδράσεις:

«Στις 25 Μαρτίου 2017 από αυτόν εδώ τον ιερό χώρο, το σπήλαιο του Μελιδονίου Ρεθύμνου ανακήρυξα την δημιουργία του ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΙΚΗΣ ως μια κίνηση σεβασμού και τιμής προς τα 370 γυναικόπαιδα που έδωσαν την ζωή τους αρνούμενα να παραδωθούν στους Τούρκους. 

Κύριε Δήμαρχε Ρεθύμνου να πάρετε τα ημερολόγια σας αυτά που μετά από την σφοδρή, χυδαία και απρόκλητη επίθεση στο πρόσωπο μου, αποδεικνύεται ότι σκόπιμα και ύπουλα οργανώσατε και κατευθύνατε και να τα πάτε εδώ στον τάφο των 370 των ιερών λειψάνων των γυναικόπαιδων του χωριού του Δήμου σας.

Να τους πείτε ότι έπεσαν αδίκως κι είμαι ανιστόρητη γιατί υπό τον οθωμανικό ζυγό η ζωή των υποδουλωμένων Ελλήνων ήταν ειδυλλιακή σαν αυτή που απεικονίζεται στα ημερολόγια της ντροπής. 

Εμπρός λοιπόν πηγαίνετε να τους το πείτε» είχε γράψει χαρακτηριστικά.