Επίθεση της Άγκυρας στην ΕΕ, με αναφορές στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 22:41
-A +A
Επίθεση της Άγκυρας στην ΕΕ, με αναφορές στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Σκληρή επίθεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, σχολιάζοντας το κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο ανέφερε ότι η χώρα «απομακρύνεται από την ΕΕ και συνεπώς οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας έχουν ουσιαστικά σταματήσει».

Σε διαδοχικές αναρτήσεις που έκανε στο λογαριασμό του στο twitter, o κ. Τσελίκ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η ΕΕ απέχει από το να είναι αντικειμενική στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το κυπριακό, ενώ αναφέρεται και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κατηγορώντας την ΕΕ για ανακολουθία. 

Συγκεκριμένα, ο τούρκος υπουργός γράφει ότι ενώ τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων υπογραμμίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, απευθύνουν ταυτόχρονα άμεσο μήνυμα στην τουρκική Δικαιοσύνη εκφράζοντας τις προσδοκίες τους για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και άλλους Ευρωπαίους πολίτες, για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη νομική διαδικασία.

Ακόμα, κατηγορεί την ΕΕ ότι δεν σέβεται προηγούμενες δεσμεύσεις, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μια επιλεκτική σχέση στην οποία η ΕΕ θεωρεί την Τουρκία κρίσιμο εταίρο σε ζητήματα όπως η μετανάστευση, η τρομοκρατία, οι μεταφορές και η ενέργεια, από τις οποίες επωφελείται, αλλά ταυτόχρονα αποφεύγει να τιμήσει τις δικές της υποσχέσεις και δεσμεύσεις».

Τέλος, χαρακτηρίζει «βαθύτατα κωμικοτραγικό» το ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που «είναι όμηρος κρατών - μελών στα οποία κυβερνούν ακροδεξιοί» υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από την ΕΕ.

«Θέλουμε να γίνουμε μέλος σε μια ΕΕ η οποία αντιπροσωπεύει τις ευρωπαϊκές αξίες. Μια ΕΕ στην οποία είναι στην εξουσία η ακροδεξιά και η οποία απομακρύνεται από τις ίδιες τις αξίες της δεν μπορεί να παράσχει μελλοντικές υποσχέσεις ούτε στα ήδη μέλη της ούτε στα υποψήφια μέλη», καταλήγει ο κ. Τσελίκ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 10/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα