Επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση: Βρέθηκε πιστόλι και αλεξίσφαιρο στο σπίτι της 23χρονης

Επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση: Βρέθηκε πιστόλι και αλεξίσφαιρο στο σπίτι της 23χρονης

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας άνδρας 26 ετών και μία γυναίκα 23 ετών, οι οποίοι είχαν προσαχθεί χθες το απόγευμα για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία βαριοπούλα, μία κουκούλα τύπου full face, ένα περιλαίμιο, δύο ζευγάρια γάντια, έξι φιάλες με μπογιά και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Ο άνδρας φέρεται ως το άτομο που έσπασε την τζαμαρία του κτιρίου.  Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απείθεια κλπ. αδικήματα. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στην οικία της 23χρονης, κατά την οποία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας GLOCK, δύο γεμιστήρες, 100 φυσίγγια των 9 mm, αλεξίσφαιρο γιλέκο, θήκη όπλου χειρός και τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες. Κατά πληροφορίες, έχει ιδιαίτερα «πλούσια» δράση στον αναρχικό χώρο, με συμμετοχή σε δράσεις αλληλεγγύης στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ ήταν μεταξύ όσων είχαν συλληφθεί για την προηγούμενη επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση. 

Ο άνδρας επίσης έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε δράσεις του αναρχικού χώρου, με συλλήψεις και προσαγωγές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα δύο άτομα, που ταυτοποιήθηκαν μέσω προανακριτικού υλικού (βίντεο από κάμερες ασφαλείας), ανήκουν στην ομάδα παλιού αναρχικού που στο παρελθόν είχε προκύψει ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Νίκο Μαζιώτη. Ελέγχει μια από τις ομάδες των αναρχικών που πραγματοποιούν καταδρομικές επιθέσεις και ενέργειες στο κέντρο της Αθήνας. Η ομάδα είχε συμμετοχή στις δράσεις υπέρ του Κ. Γιαγτζογλου - συμμετείχε στην κατάληψη της πρυτανείας- ενώ και στο παρελθόν είχε οργανώσει καταδρομική επίθεση στην ελληνοαμερικανική Ενωση στη Μασσαλίας.

Φωτογραφία: Ιntime