Επίθεση στη Δικαιοσύνη από την Τασία Χριστοδουλοπούλου

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, 15:42
-A +A
Επίθεση στη Δικαιοσύνη από την Τασία Χριστοδουλοπούλου

Επίθεση στη Δικαιοσύνη με αφορμή την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου εξαπέλυσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Μιλώντας στον ρ/σ «Στο κόκκινο» η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε ότι η απόφαση είναι σύμφωνη με τον νόμο, προσθέτοντας όμως ότι «βεβαίως, πολύ συχνά οι δικαστές δεν δεσμεύονται από τον νόμο αλλά από υποκειμενικές απόψεις και στο τέλος εκδίδουν αποφάσεις που δεν είναι συμβατές ούτε με το κοινό περί δικαίου αίσθημα ούτε γενικά με την επιείκεια ή τις αρχές του κράτους Δικαίου».

Όσον αφορά την σφοδρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου, η Τ. Χριστοδουλοπούλου είπε: ««Γιατί καλείται η κυβέρνηση να απολογηθεί; Αυτή την στιγμή κάνουν κριτική στην Δικαιοσύνη ή στην κυβέρνηση; Επειδή δεν θέλουν να κάνουν κριτική στην Δικαιοσύνη περιορίζονται στο να κριτικάρουν την κυβέρνηση και να αναδεικνύουν το νόμο Παρασκευόπουλου, ως το κύριο ζήτημα που προκαλεί μικρή ή μεγάλη εγκληματικότητα στην Ελλάδα».

Όπως υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της Βουλής «το κράτος Δικαίου διέπεται από την αντίληψη ότι πρέπει να υπάρχει πρόληψη για την ποινική παραβατικότητα και εν συνεχεία καταστολή που να δίνει τη δυνατότητα στον εγκληματία, τον παραβάτη, να επανέλθει στο κοινωνικό σύνολο».

Αναφερόμενη δε στον νόμο Παρασκευόπουλου, υπογράμμισε ότι «δεν θεσπίστηκε μόνο επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς υπέρμαχος του κράτους Δικαίου, αλλά και επειδή η ποινική καταστολή που είχε κάνει η ΝΔ είχε γεμίσει τις φυλακές, όπου μέσα ήταν αδύνατο να επιβιώσει άνθρωπος, ήταν εργαστήριο εγκληματιών. Είχαμε καταδικαστεί από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τον υπερπληθυσμό και τις απάνθρωπες συνθήκες».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 14/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα