Επίθεση στα γραφεία της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf

Επίθεση στα γραφεία της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf

Σκόπιμη ενέργεια θεωρεί η ολλανδική αστυνομία το περιστατικό που συνέβη το πρωί στο Άμστερνταμ, όταν ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω στο κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κανένας δεν τραυματίστηκε καθώς στο κτίριο εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνο ο φρουρός ασφαλείας. Ο διευθυντής της εφημερίδας Πάουλ Γιάνσεν δήλωσε ότι το κίνητρο δεν είναι σαφές. "Δυστυχώς η δημοσιογραφία έχει μπει στο στόχαστρο επιθέσεων περισσότερες από μία φορές. Αυτός είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας, αλλά δεν πρόκειται να φοβηθούμε", είπε.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε την επίθεση μέσω Twitter "ένα χαστούκι στο πρόσωπο της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας στην Ολλανδία".

Η ταμπλόιντ De Telegraaf είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ολλανδίας και δημοσιεύει κυρίως αθλητικές και αστυνομικές ειδήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε σε γραφείο που βρίσκεται στο ίδιο τμήμα του Άμστερνταμ και στεγάζει πολλά περιοδικά. Δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ συνελήφθη ένας άνδρας 41 ετών.

Το λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω στην τζαμαρία, στην πρόσοψη του κτιρίου της Telegraaf, που βρίσκεται στα περίχωρα του Άμστερνταμ, περίπου στις 04:00 πμ τοπική ώρα και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε με άλλο αυτοκίνητο, το οποίο πιθανόν οδηγούσε κάποιος συνεργός του, πρόσθεσε η αστυνομία. Και οι δύο ύποπτοι παραμένουν ασύλληπτοι έως αυτή την ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ