Επίθεση Σκουρλέτη σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ: Επιδιώκουν την ένταση και τις αντιπολιτευτικές «κορώνες»

Επίθεση Σκουρλέτη σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ: Επιδιώκουν την ένταση και τις αντιπολιτευτικές «κορώνες»

«Εντελώς ψευδή» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών, τα όσα καταγγέλλει η ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης, περί «επιλογής ρήξης» από τον κ. Σκουρλέτη, «εκδίωξης της Αυτοδιοίκησης» από το υπουργείο, «απαξιωτικής στάσης» του υπουργού και άρνησής του να συναντηθεί με τις ενώσεις των δήμων και των Περιφερειών.

Αφορμή για τον πόλεμο των ανακοινώσεων, στάθηκε η αναβολή μιας ώρας που ζήτησε ο υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, για την προγραμματισμένη συνάντησή του με το προεδρείο και μέλη της ΚΕΔΕ. Συγκεκριμένα, λόγω παρουσίας του κ. Πατούλη στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1» στην ειδική μόνιμη επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ έφτασαν στο υπουργείο περίπου 45 λεπτά μετά το καθορισμένο ραντεβού. Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε η συνάντηση να μετατεθεί κατά μία ώρα, καθώς είχε προγραμματισμένο ραντεβού - γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των αιρετών.

«Η μετάθεση της συνάντησης για μία ώρα, λόγω της καθυστέρησης των Ενώσεων, δεν συνιστά ρήξη, άρνηση διαλόγου ή εκδίωξη των αιρετών. Εξάλλου, το υπουργείο το επισκέπτονται καθημερινά πάρα πολλοί δήμαρχοι και συνεργάτες τους, βρίσκοντας ορθάνοιχτες πόρτες», τονίζεται στην απάντηση του υπουργείου σε νωρίτερη ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, με αφορμή την ματαίωση της προγραμματισμένης για τις 13:00, συνάντησης. «Οι ηγεσίες της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ επιδιώκουν την ένταση και τις αντιπολιτευτικές "κορώνες". Ωστόσο, αρκετοί αυτοδιοικητικοί επιδιώκουν να καταθέσουν προτάσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση δεν κλείνει την πόρτα στον διάλογο, μόνο στους πολιτικούς τακτικισμούς. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι την εισαγωγή του σχεδίου νόμου «Κλεισθένης 1» στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση. Ας αξιοποιηθεί για την υποβολή προτάσεων και όχι για κραυγές», καταλήγει στην απάντησή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας να συναντηθούν άμεσα μαζί του τα προεδρεία της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, προκειμένου να του καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για το μέλλον της αυτοδιοίκησης. Ο ίδιος επικαλείται «αδυναμία συνεννόησης και σύνθεσης απόψεων με τον υπουργό Εσωτερικών» και ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα και να ορίσει τη σχετική συνάντηση εντός των επόμενων ημερών. Σχετικές συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Intimenews