Επίθεση σε ομάδα ΔΙΑΣ - Τραυματίας αστυνομικός

Επίθεση σε ομάδα ΔΙΑΣ - Τραυματίας αστυνομικός

Επίθεση σε μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ εξαπέλυσε στα Εξάρχεια μια ομάδα κουκουλοφόρων. Στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Ζαΐμη, περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στους άνδρες της αστυνομίας με πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και μια μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ να υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν δύο άτομο για έλεγχο, αυτοί διέφυγαν και κατά την διάρκεια της επακόλουθης καταδίωξης οι ένστολοι δέχτηκαν επίθεση.

Δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έμειναν στο σημείο, για να ελέγξουν την μοτοσικλέτα, και οι άλλοι δύο, με μηχανή, ακολούθησαν τους αγνώστους προς τα στενά των Εξαρχείων.

Ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Το περιστατικό έρχεται μετά τις χτεσινές επιθέσεις με μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 23:40 και κράτησαν μέχρι τη μια τα ξημερώματα, χωρίς να υπάρξει κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Αρχικά οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, για περίπου μισή ώρα στη διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύει στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50, στα Εξάρχεια και εν συνεχεία τα επεισόδια μεταφέρθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο, όπου επιτέθηκαν κατά της διμοιρίας που σταθμεύει στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Ακόμη, χτες βράδυ επιθέσεις με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Κουμουνδούρου, προκαλώντας παράλληλα καταστροφές σε καταστήματα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή.