Επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη - 9 προσαγωγές

Επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη - 9 προσαγωγές

Καταδρομική επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, που βρίσκεται στην πρεσβεία των ΗΠΑ, πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα.

Οι δράστες, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας και αφού πέταξαν μπογιές και ένα καπνογόνο διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα. Σε εννέα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία. 

Σε ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας αναφέρεται στον Δημήτρη Κουφοντίνα και ζητά να του δοθεί η άδεια γιατί «οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα», ενώ χαρακτηρίζει την απεργία πείνας «ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας». 

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρέσβης, σε ανάρτησή του στο twitter, χαρακτηρίζει την επίθεση «παιδαριώδη βανδαλισμό», ενώ τονίζει ότι η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία. 

Σημειώνεται πως πριν από περίπου τρεις μήνες άγνωστοι είχαν ρίξει καπνογόνο στην αμερικανική πρεσβεία στην είσοδο του γκαράζ, ενώ το σπίτι του πρέσβη γίνεται στόχος επίθεσης για τρίτη φορά.

Διαβάστε ακόμα: 

- ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη ενέργεια ο βανδαλισμός στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη

- Γ. Κουμουτσάκος: Ο βανδαλισμός της κατοικίας του Πάιατ επιβεβαιώνει την αποτυχία της κυβέρνησης

- Νέες επιθέσεις με μολότοφ σε ΜΑΤ στην Πατησίων

- «Βροχή» μολότοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ λόγω... Κουφοντίνα