Επίθεση Merkel στον Schroeder για τις μπίζνες με τη ρωσική Rosneft

Επίθεση Merkel στον Schroeder για τις μπίζνες με τη ρωσική Rosneft

«Αυτά που κάνει ο κ. Schroeder δεν νομίζω ότι είναι εντάξει», δήλωσε η Angela Merkel, εξαπολύοντας επίθεση στον 73χρονο σοσιαλδημοκράτη προκάτοχό της στην καγκελαρία για τον διευθυντικό ρόλο που ανέλαβε πρόσφατα στην ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, της οποίας το Κρεμλίνο ελέγχει το 50%, ενώ έχει υποστεί κυρώσεις από ΕΕ και ΗΠΑ εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

«Δεν έχω πρόθεση να αναλάβω οποιαδήποτε θέση στη βιομηχανία όταν θα πάψω να είμαι καγκελάριος. Για την ώρα, όμως, παραμένω απολύτως προσηλωμένη στις εκλογές και στο γεγονός ότι θα ήθελα να είμαι και πάλι καγκελάριος», δήλωσε η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών σε ζωντανή διαδικτυακή συνέντευξή της στην Bild.

Υπενθυμίζεται ότι ο Schroeder, ο οποίος διατηρεί ήδη θέση προέδρου στην κοινοπραξία Nord Stream, της οποίας την πλειοψηφία ελέγχει η επίσης ρωσική Gazprom, έχει δεχθεί και στο παρελθόν σφοδρή κριτική για τις ιδιαιτέρως στενές σχέσεις του με τη Μόσχα και προσωπικά με τον Vladimir Putin -τον οποίο, μάλιστα, είχε χαρακτηρίσει το 2005 ως «φλογερό δημοκράτη».

Ο ίδιος, πάντως, αρνείται ότι οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες ενδέχεται να επηρεάσουν την εκλογική επίδοση του SPD.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του πρώην καγκελάριου είχε σκοτωθεί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σε μάχες κατά του Κόκκινου Στρατού.