Επίθεση με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης - Στο χειρουργείο οι 3 τραυματίες

Επίθεση με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης - Στο χειρουργείο οι 3 τραυματίες

Σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση και των τριών τραυματιών από την επίθεση 45χρονου με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, ο πρόεδρος του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Στ. Γκανάτσιος, δηλώνοντας πως «βρίσκονται στο χειρουργείο και οι γιατροί κι όλο το νοσοκομείο κάνουν ότι είναι δυνατόν...». Μετά τις επεμβάσεις, οι τρεις τραυματίες θα μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» 

Η τέταρτη συνάδελφός τους που προσπάθησε να ξεφύγει από τον δράστη έπεσε στις σκάλες και σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου έχει υποστεί διάστρεμμα στην ποδοκνημική.

Οι δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην ΔΟΥ Κοζάνης, όταν εισέβαλε ένας άντρας οπλισμένος με τσεκούρι  και άρχισε να χτυπάει στα «τυφλά» όσους εκείνη την ώρα εργάζονταν στο τμήμα εισοδήματος.

Από την επίθεση, τραυματίστηκε ένας υπάλληλος της ΔΟΥ που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε. Ο άντρας και οι δύο από τις τρεις γυναίκες που τραυματίστηκαν φέρουν τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται ως σοβαρή.

Ο δράστης, ένας 45χρονος άνδρας, συνελήφθη επί τόπου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο.

Στην Κοζάνη μετέβη εκτάκτως ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο εισέβαλε στο 2ο όροφο της δημόσιας υπηρεσίας, που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης,ηλικίας περίπου 45 ετών, γύρω στις 13.15, κρατώντας μία πλαστική σακούλα, μπήκε στο κτήριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος, και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Μία τέταρτη υπάλληλος στην προσπάθεια της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι.  

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο «δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος.«Ένας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο έβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο...Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα...Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε... "τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε...»

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση από τον δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει ,στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό. Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.

Άνδρες της ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο τον συνέλαβαν.