7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Τουρκία: Επίθεση με drones στην αεροπορική βάση Ντιγιάρμπακιρ

Επίθεση με drones στην αεροπορική βάση Ντιγιάρμπακιρ
Φωτογραφία αρχείου
APimages

Δυο εκρήξεις δυνατής ισχύος σημειώθηκαν στην τουρκική  αεροπορική εγκατάσταση στο Ντιγιαρμπακίρ οι οποίες σύμφωνα με τις αρχές της χώρας έγιναν από drones χωρίς να αναφέρεται μέχρι στιγμής ποιος ευθύνεται για την επίθεση.

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι δεν σημειώθηκαν ζημιές ή θύματα, ενώ τα  μέτρα σε όλες τις τουρκικές βάσεις αυξήθηκαν στο «κόκκινο», ενώ  υπάρχουν φωτογραφίες με νοσοκομειακά οχήματα που μεταφέρουν τραυματίες. Ο ήχος των εκρήξεων  στην τουρκική βάση ακούστηκε σε πολλά μέρη της πόλης και στη συνέχεια ακούστηκαν σειρήνες στην πόλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έχουν τεθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλες οι βάσεις.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ότι έγινε απόπειρα «επίθεσης σε στρατιωτική εγκατάσταση» στο Ντιγιάρμπακιρ από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που «εξουδετερώθηκαν».

«Δεν υπάρχουν θύματα», κατέληξε.

Όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα επίθεσης, ενώ και η Άγκυρα τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με τις πρώτες εκτιμήσεις της για το ποιος και από πού απογείωσε τα δύο drones.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί ενώ μεταδόθηκε και εικόνα που δείχνει drone να πέφτει μέσα στη βάση.

Σημειώνεται πως από την εν λόγω βάση απογειώνονται τα τουρκικά μαχητικά που επιχειρούν στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.