Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Επιθέσεις με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και στη διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, έξω από το Πολυτεχνείο, πραγματοποίησαν ομάδες κουκουλοφόρων μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, προκαλώντας παράλληλα καταστροφές σε καταστήματα των περιοχών. Σημειώθηκαν επτά προσαγωγές, ενώ με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων».

Αρχικά οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην οδό Μπουμπουλίνας, πλησίον στο υπουργείο Πολιτισμού, περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Τα επεισόδια κράτησαν περίπου μισή ώρα. 

Εν συνεχεία μια παρά τέταρτο το πρωί άλλη ομάδα κουκουλοφόρων εξαπέλυσαν επίθεση με μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται έξω από την Κουμουνδούρου με στόχο να χτυπήσουν το κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αστυνομικοί έκανα με χρήση δακρυγόνων. Τελικά οι αντιεξουσιαστές διέφυγαν εκμεταλλευόμενοι τα στενά της περιοχής, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησα σε επτά προσαγωγές. 

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες πως υπήρξαν καταστροφές και φθορές σε καταστήματα της περιοχής.

Μετά τα επεισόδια στην Κουμουνδούρου ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι «δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων που προσιδιάζουν σε αυτές του υπόκοσμου. Η επίθεση δεν στρέφεται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενάντια στη δημοκρατία», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής το γραφείο Τύπου του κόμματος, έπειτα από επίθεση με κοκτέιλ μολότοφ εναντίον διμοιρίας αστυνομικών έξω από τα γραφεία του», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.