Επίθεση Γ. Βαρουφάκη κατά Χ. Χαφτάρ μέσω... Κάρατζιτς

Επίθεση Γ. Βαρουφάκη κατά Χ. Χαφτάρ μέσω... Κάρατζιτς

Επίθεση κατά του Χαλίφα Χαφτάρ εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής αποκαλώντας τον Λίβυο στρατάρχη «σύγχρονο Κάρατζιτς».

Ο κ. Βαρουφάκης σύγκρινε την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα με... γεγονότα της δεκαετίας του '90. «Όπως τότε υπερπατριώτες αγκάλιασαν τον Κάρατζιτς αποξενώνοντας τους ουμανιστές του κόσμου πλήττοντας επιπλέον την εικόνα και ισχύ της Ελλάδας, έτσι και σήμερα χαριεντιζόμενοι με τον Λίβυο πολέμαρχο πλήττετε και την εικόνα της χώρας και την γεωστρατηγική μας θέση», ανέφερε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε επίσης ότι «κάνουμε τεράστιο δώρο στον Ερντογάν που του λύνουμε τα χέρια να ενισχύσει την εσωτερική επικυριαρχία και να προβάλει την εξουσία του με επιθετικές ηγεμονικές κινήσεις στην περιοχή και τέλος επειδή εγκλωβιζόμαστε σε διαδικασίες που δεν ελέγχουμε»

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν γίνει κάποια σύρραξη στο Αιγαίο ή στο Λιβυκό καμία από τις μεγάλες δυνάμεις δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα. «Αντίθετα, θα τα βρουν με τον Ερντογάν υποβαθμίζοντας κι άλλο τη χώρα», πρόσθεσε.